10.2 C
Delfzijl
8 mei 2021 12:32

Voorzitter De Hollandsche Molen gaat in drie jaar 100 molens bezoeken

Nederland – Nico Papineau Salm, voorzitter van De Hollandsche Molen, brengt donderdag 18 juni om 14.00 uur een speciaal bezoek aan de Lisserpoelmolen in Lisse. Speciaal, omdat het zijn eerste molenbezoek wordt in een reeks van 100 die hij de komende drie jaar door het hele land gaat uitvoeren. Papineau Salm doet dit in het kader van het 100-jarig bestaan van de landelijke molenvereniging in 2023. Opmerkelijk daarbij is dat hij bij al zijn molentrips uitsluitend gebruik gaat maken van trein en fiets.
“Ik wil laten zien dat molens nog steeds – na 100 jaar – bij Nederland horen en dat blijft zo in de toekomst. Dat weet ik zeker.”

Papineau Salm gaat bij al zijn bezoeken vooral praten met de vrijwilligers. “Persoonlijk contact met de mensen in het veld vind ik heel belangrijk. Zij zijn immers het fundament van het molenbehoud in ons land. Ik wil van de vrijwilligers ter plekke horen wat de molen voor hen betekent, maar ook voor de plaatselijke bevolking. In Groningen kan dat anders zijn dan hier in Zuid-Holland. Wat gaat er goed bij het ‘draaiende houden’ van de molen, wat kan er beter? En hoe kan De Hollandsche Molen daarbij helpen? Daar ben ik nieuwsgierig naar.”

Lisserpoelmolen
De Lisserpoelmolen in Lisse is gebouwd in 1676. Het is de oudste nog functionerende vijzelmolen ter wereld. Tot 1989 was deze molen, met andere molens verantwoordelijk voor het bemalen van deze polder. In totaal 313 jaar! Daarna nam een elektrisch gemaal zijn taak over. De molen is een van de 49 poldermolens in eigendom van de Rijnlandse Molenstichting.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
KlussenKlussen
WonenWonen
AutoAuto
DierDier

Populaire berichten