15.8 C
Delfzijl
24 juni 2021 11:23

Voortgang landschapsontwikkeling voormalig sportpark Uitwierde

spot_img

Delfzijl – Het landschapsontwikkelingsplan voor voormalig sportpark Uitwierde in de gemeente Delfzijl krijgt steeds meer vorm. Naast een, in hoofdzaak agrarische bestemming, zijn er nog drie uitgangspunten die bij de verdere vorming van het plan zullen worden gehanteerd: herstel van openheid, waardoor zicht op de wierde vanuit Delfzijl Noord wordt versterkt, een nieuwe dorpsrand en aandacht voor recreatieve wandel routes om het gebied heen.

Vleermuizen

Naast de geformuleerde uitgangspunten wordt bij de uitwerking van het landschapsontwikkelingsplan onder andere rekening gehouden met de resultaten van een vleermuizenonderzoek. Dit onderzoek is medio 2017 definitief. Op basis van het landschapsontwikkelingsplan wordt een nieuw bestemmings-plan voor het gebied gemaakt en kunnen de gronden verkocht en overgedragen worden aan de nieuwe eigenaren. Het plan tot herbestemming en verkoop wordt nog aan de gemeenteraad voorgelegd.

Voorgeschiedenis

De gemeente is voor de zomer samen met toekomstige eigenaren van het voormalig sportpark en een klankbordgroep gestart met een landschapsontwikkelingsplan. Zij worden hierbij ondersteund door een landschaps adviesbureau, een ecologisch adviesbureau, de provincie en het waterschap. De herbestemming en verkoop van Sportpark Uitwierde vloeit voort uit het besluit van de gemeenteraad in 2013 om het sportterrein te sluiten.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,258VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
DierDier
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
WonenWonen
KlussenKlussen

Populaire berichten