Voorstelling ‘Passie & Romantiek’ in de Molenberg

Delfzijl – Wie zin heeft in een inspirerende muzikale avond, kan op zaterdag 19 november terecht in De Molenberg van  ‘Passie & Romantiek’ van Sarastro Muziektheater. Een voorstelling van professionals en amateurs met een mix van muzikale emoties en stijlen: van opera tot musical en van popliederen tot close harmony in een concertavond met zang, dans, beeld en dialogen. “Een avontuurlijke muziekbelevenis, die in zijn uitvoering stoeit met de grenzen van het klassieke concert,” aldus producent Nico Vloothuis.

In Passie & Romantiek worden koorwerken uit opera’s van o.a. Mozart en Verdi gebracht door het vijftig leden tellende Projectkoor der Romantiek en bekende en minder bekende aria’s, duetten en ensemblestukken worden vertolkt door klinkende solisten en het Ensemble Sophia. Koor, ensemble en solisten worden begeleid door een orkest van beroepsmusici, waarvan de kern wordt gevormd door het Kamerorkest van het Noorden.

Naast klassieke werken worden musical- en popliederen en close harmony gezongen door de swingende meiden van het Groninger Studenten Koor, wervelend modern ballet is er van de dansers van Willemien Benjaminse en acteurs Ed Spanjerberg en Pascal Westra gaan verbaal met elkaar in de slag als warme pleitbezorgers van respectievelijk  de Romantiek en de Passie. Nico Vloothuis: “Sarastro laat zien en horen dat ook opera en klassieke muziek boeiend, spannend kan zijn, afgewisseld met muzikale uitstapjes naar de huidige tijd. Passie & Romantiek is een avontuurlijk concert voor iedereen.”

Voorstellingen Passie & Romantiek : 14 oktober in de Klinker te Winschoten, 19 november in Theater de Molenberg in Delfzijl (matinee) en 10 december in de Oosterpoort te Groningen, waarin tevens opgenomen het pianoconcert no. 23 van W.A.Mozart. Solist Aleg Tryfanenkau. Op 30 september is er nog een concertante uitvoering in de Goede Herder kerk te Emmen.Back to top button