Voormalige kantine VV Neptunia op sportpark Uitwierde door brand verwoest

Delfzijl – Op het voormalige sportpark Uitwierde in Delfzijl is zondagnacht brand uitgebroken in een oud kantinegebouw van VV Neptunia. De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse aan de Wierdeweg om de brand, die voornamelijk onder het dak woedde, onder controle te krijgen. De extra voertuigen waren met name nodig om te assisteren bij de waterwinning.

Om een uur ‘s nachts gaf de brandweer het sein brandmeester. Om het vuur beter te kunnen bestrijden werden er extra openingen gemaakt in het pand. Rond twee uur in de nacht keerden de voertuigen terug naar de kazerne.

Het sportpark Uitwierde is sinds 2014 niet meer in gebruik. De gebouwen op het terrein zijn bijna elk weekend doelwit van vandalisme. In 2016 werd door de gemeente besloten om het gebied als landschap te ontwikkelen.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”1242″]

Back to top button