fbpx
13.8 C
Delfzijl
donderdag 09 juli 2020
Home Algemeen Voorlichting over verlies & rouw in het Ontmoetingshuis

Voorlichting over verlies & rouw in het Ontmoetingshuis

Appingedam – Het ontmoetingshuis organiseert een bijeenkomst over verlies & rouw. Dit vindt plaats op woensdag 16 januari in het ASWA-gebouw te Appingedam en op 5 februari in de Kajuit te Delfzijl.

Verlies hoort bij het leven. Iedereen krijgt vroeg of laat te maken met verlies. Bij verlies hoef je niet alleen te denken aan het sterven van dierbare personen uit onze directe omgeving, maar ook ander verlies komt veelvuldig voor. Denk bijvoorbeeld aan verlies van gezondheid, van je baan, je huis of je relatie.

Rouw is een antwoord op verlies. Ieder mens geeft een ander antwoord op verlies. Regelmatig gaat verlies ook samen met het beantwoorden van levensvragen, over de zin van leven en dood, over goed en kwaad, over inspiratie.

Verlies is een ingrijpende ervaring, die we allemaal op onze eigen manier proberen te verwerken en waar we behoorlijk van streek kunnen raken. Dat heeft tijd nodig en als het je overkomt is het regelmatig ingewikkeld om aan te geven wat je precies nodig hebt van anderen. Ook mensen in jouw omgeving voelen zich regelmatig ongemakkelijk met de situatie.

Wat is rouw voor jou en hoe zou jij troost willen geven in zo’n situatie? Zinvolle vragen om met elkaar te bespreken Wycher van den Bremen is preventiemedewerker van Lentis en hij gaat hierover met u in gesprek.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Engelina Eissens, ASWA-Welzijn, tel: 0596-623315 of via de mail e.eissens@aswa-welzijn.nl.

U bent van harte welkom op woensdag 16 januari van 9.30 tot 12.00 uur in het Ontmoetingshuis Appingedam, in het ASWA-gebouw, Burg. Klauckelaan 16 te Appingedam of op woensdag 5 februari van half 10 tot 12.00 uur in het Ontmoetingshuis Delfzijl, in de Kajuit, Prins Bernhardlaan 26a te Delfzijl. Opgave is niet nodig.

Advertenties