fbpx
9.9 C
Delfzijl
dinsdag 26 mei 2020
Home Agenda tips Voorjaarsconcert Dook en Magellan singers op 22 maart

Voorjaarsconcert Dook en Magellan singers op 22 maart

Delfzijl – De jarenlange unieke samenwerking tussen Dook ( Delfzijls Opera Operette Koor) en het shanty en folksong koor Magellan Singers wordt weer voortgezet tijdens een gezamenlijk voorjaarsconcert op zondag 22 maart in de Rk St Joseph kerk aan de Singel te Delfzijl

Met als  thema “Carpe Diem” zingen DOOK en Magellan Singers nieuwe en bekende melodieën uit de opera operette musical, shanty en folksong wereld. Veel van de gezongen stukken zullen het publiek bekend in de oren klinken en warme herinneringen oproepen.

Ondanks de afname van het aantal shanty koren in ons land blijven de  bekende Magellan Singers goed in staat om zich te handhaven, mede door kwalitatief goed te presteren. Het koor  beschikt over een prima orkest voor de begeleiding van een verscheidenheid aan bekende en nieuwe liederen voor de zangers en eigen solisten en wordt veel gevraagd voor optredens in binnen- en buitenland. Het koor staat onder leiding van de deskundige dirigent Klaas van de Woude.

Dook dat volgend jaar 100 jaar bestaat verzorgd een programma dat bestaat uit prachtige stukken van zoals onder andere: E l` Assiria uit Nabucco van Verdi; Lassio Ch`io Panga van Handel met als soliste Ellen Palmen; Plaisier d`amour van Jean Martini; Funi Funicola van Denza met als solist Oleg Morozov en meer. Het koor staat onder de muzikale leiding van de Russische dirigent Oleg Morozov.

Dit culturele evenement geeft liefhebbers een kans om een mooie middag te beleven met genieten van het zingen van liederen met gevoel. Als afsluiter zingen de koren gezamenlijk: Adieu mein kleiner Gardeoffizier en Take me home

De aanvang is om 14.30 uur de entree is vrij en er is een “vrije gift”voor het beperken van de kosten

Advertenties