fbpx
13.2 C
Delfzijl
donderdag 01 oktober 2020
Home Algemeen Voorjaarsbollen planten in het park van landgoed Ekenstein

Voorjaarsbollen planten in het park van landgoed Ekenstein

Appingedam – Op donderdag 16 januari van 10.00 tot 12.30 uur planten Studenten van de Hanzehogeschool Groningen gaan donderdag 16 januari van 10.00 tot 12.30 uur voorjaarsbollen planten in het park van landgoed Ekenstein in Appingedam.

Dat doen ze samen met leden van de kopgroep Ekenstein. Ook de inwoners van Appingedam zijn van harte uitgenodigd om met hun eigen tuingereedschap mee te komen helpen. Tegen twaalf uur komt wethouder Lea van der Tuin helpen om de laatste bollen te planten. Hierdoor is het park Ekenstein straks getooid met een echt voorjaarskleed.

Kopgroep Ekenstein
De actie is georganiseerd door de kopgroep Ekenstein, ondersteund door de gemeente Appingedam. De kopgroep Ekenstein komt voort uit de Burgertop Appingedam. Organisaties uit Appingedam en betrokken burgers zijn er lid van. De kopgroepwordt ondersteund door studenten van de innovatiewerkplaats Eemsdelta, waarin de Hanzehogeschool en Univé participeren. Medewerkers van deze organisaties helpen ook mee.

Het bollen planten is het startsein van het project, dat tot doel heeft het park weer op de kaart te zetten, zowel bij de Damsters als ook bij de inwoners van de nieuwe gemeente Eemsdelta. De projectdeelnemers ontwikkelen ideeën om landgoed Ekenstein weer aantrekkelijker te maken. Studenten van de hbo-opleidingen Build Environment en Finances, Taxes and Advice ondersteunen de projectgroep met onderzoek en uitvoering.

Wilt u meedoen? Graag aanmelden via: e.f.oldenhof@pl.hanze.nl of kom gewoon langs op 16 januari tussen 10.00 en 12.30. Verzamelpunt is het hek van de kinderboerderij. Voor warme chocolademelk wordt gezorgd.