Voordelige Nederlandse voice-overs nodig?

Nederland – De crisis van 2020 laat Nederlandse bedrijven extra creatief omgaan met de online marketingmiddelen én budget. Een spitsvondige bedrijfsfilm (laten) maken is hier een populair voorbeeld daarvan. Dan is het zaak een goede Nederlandse voice-over in te zetten. Maar waar vind je voordelig een geschikte stemacteur voor jouw film of commercial?

Een bekend en betrouwbaar stemmenbureau dat zelf ook veel aan marketing doet, is Voice Cowboys. Het bedrijf manifesteert zich vooral online, zodat een voice-over boeken in slechts enkele muisklikken is gerealiseerd. Een voice over Nederlands gratis laten inspreken is misschien een brug te ver, maar het stemmenbureau zit beslist aan de goedkope kant qua tarieven.

Professionele stemacteurs uit Nederland
De voice over agency richt zich uitsluitend op professionele stemacteurs, zodat je zeker bent dat de stem van je keuze ook daadwerkelijk de kwaliteit levert die je verwacht. Want hoewel het bestelproces of een offerte makkelijk online is te regelen, een Nederlandse voice-over inspreken blijft natuurlijk mensenwerk.

Voice-over gezocht via stemmenbanken
Wanneer voorheen een voice over gezocht werd, gebeurde dit vooral via stemmenbanken. Deze vergaarde nog CD demo’s van voice-overs, om deze te categoriseren en bij een aanvraag van een opdrachtgever enkele demo’s te presenteren. De tijd dat de stemmencasting werd uitbesteed, ligt echter ruimschoots achter ons. Door stemacteurs makkelijk online vindbaar te maken kiezen de meeste stemzoekers zelf een stem uit. De meeste mensen vinden het juist leuk om zelf te kunnen kiezen uit een aantrekkelijk aanbod.

Eigen voice-over studio
Wat ook sterk is veranderd in de stemmenwereld, is dat Nederlandse stemacteurs tegenwoordig gemakkelijk thuis inspreken in plaats van in een dure voice-over studio met geluidstechnici. Zo kon het voice-over tarief sterk gereduceerd worden. De kwaliteit is echter hoog gebleven. Doordat voice-overs dezelfde kwalitatieve voice-over microfoons gebruiken als in een exclusieve geluidsstudio en veel aandacht besteden aan bijvoorbeeld de akoestiek.

Tarieven voice-over anno 2020
Een voice-over is betaalbaarder dan je denkt. Dankzij de digitalisering die ook heeft plaats gevonden bij voice-overs zijn de aangesloten Nederlandse stemmen in staat om een bedrijfsfilm van 200 woorden in te spreken vanaf €189 ex. BTW. Daarbij is alles inbegrepen, zodat alle voice-over bestanden kant-en-klaar worden aangeleverd bij de opdrachtgever. Overigens maakt het voor de voice-over tarieven niet uit of men Engelse of Nederlandse voice-overs kiest, men werkt men sinds de start van het bedrijf met standaardprijzen.

Back to top button