fbpx
dinsdag 26 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Voorbereidingen zevende editie Spooktocht Appingedam in volle gang

Appingedam – De 7e editie van de spooktochten  op 25 en 26 oktober in Appingedam beloven weer een ware happening te worden. Ruim 800 deelnemers hebben zich reeds ingeschreven via de website www.spooktochtappingedam.nl. De Route is dit jaar wederom vernieuwd en zal middels route borden aangegeven worden.  

Het succes zit hem in kwaliteit en in de enthousiasme van de vrijwilligers zonder deze geweldige mensen geen spooktocht van dit niveau, sommigen bouwen een compleet decor en studeren een hele theater stuk in aldus Hildo Winkels voorzitter van de spooktocht, Samen met  Grietje Winkels, Sander Mulder, Erwin vd Kerke, Robert Mud en Dennis Groot vormen zij het bestuur van de spooktochten.

Elke 7 minuten gaat er een groep deelnemers van 10 personen vertrekken vanuit Joey`s bar in Appingedam om aan hun 5 kilometer lange reis te beginnen langs de meest vreselijke gedaantes in de omgeving  van Appingedam. Onderweg is er een pauze moment om even op adem te komen. De tijden worden strikt nageleefd om vertraging te voorkomen. De tocht duurt ruim anderhalf uur.

Doordat de organisatie het hele jaar samen werkt met andere spooktochten, organisaties en evenementen krijgen ze door deze samenwerkingen een  professionelere groep mensen bij elkaar die weten hoe je het beste deelnemers kan vermaken daarnaast worden er echte acteurs ingehuurd en is er een toneelvereniging die de organisatie bijstaat. De teller staat in middels op 130 vrijwilligers die tot op het bot gemotiveerd zijn om los te gaan in de bossen, landerijen en het voetbalveld. De vrijwilligers komen van heinde en ver van Leeuwarden tot aan Nijmegen naar Appingedam om twee fantastische avonden te griezelen.

Veiligheid speelt daar uiteraard een hele grote factor in. Ze proberen alles vlekkeloos te laten verlopen. De organisatie loopt continue met 5 personen op de achtergrond om de veiligheid in elk deel van de route te monitoren. Ook de enthousiaste club van de EHBO vereniging Delfzijl is aanwezig, niet omdat het zo nodig is maar deze groep mensen geniet elk jaar van de gezelligheid die ze niet willen missen. Bovendien loopt er beveiliging en zijn er verkeersregelaars aanwezig. De tocht zal dit jaar zeer eng en luguber zijn.

Er word op de route een lang gerekte freakcircus opgezet met de meest verschrikkelijke horror clowns en freaks. Er is nog beperkt plaats voor deelname aan de spooktocht. Opgeven kan nog via: spooktochtappingedam@gmail.com

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,312VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer