zaterdag 25 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Voorbereidingen Havendagen Delfzijl en Delfpop 2017 liggen op koers

spot_img

Delfzijl – Nog een paar weken te gaan. Vanaf vrijdagavond 1 september tot en met zondag 3 september staat Delfzijl in het teken van de vierde Havendagen Delfzijl en het gratis muziekfestival Delfpop.

Gelukkig liggen de vrijwilligers van stichting Havendagen Delfzijl op koers met de voorbereidingen. De podia zijn geregeld, de artiesten geboekt en de haven vult zich gestaag met schepen, overheden, onderwijs en maritieme dienstverleners die zich van hun beste kant laten zien. Havendagen Delfzijl en Delfpop beloven wederom een feest te worden waarin het beste van havenstad Delfzijl bij elkaar komt: gezelligheid en bedrijvigheid. Er worden zoals in voorgaande jaren tienduizenden bezoekers verwacht.

Vol programma van vrijdagavond tot en met zondag

Een mooie aftrap voor de Havendagen: Vrijdagavond gaat het dak eraf tijdens The Party van Q music. Zaterdagmorgen verandert de haven die normaal zo rustig lijkt in een druk bezet evenemententerrein vol vertier en bedrijvigheid. De haven vult zich met schepen en machines die regelmatig in de haven van Delfzijl of de Eemshaven zijn te vinden. Maar ook met bijzondere schepen zoals de Duitse reddingsboot Alfred Krupp. Een van de hallen aan de Handelskade wordt gevuld met scheepsmodellen. Vele modellen komen van rederijen uit Delfzijl en werden nog nooit eerder aan het publiek getoond. Ook het Muzeeaquarium – dat nog enige tijd gesloten blijft in verband met de verbouwing – laat een deel van haar omvangrijke modellencollectie zien. Winkeliers en horeca zorgen samen met de vele kraampjes, artiesten en het straattheater voor een feestelijke sfeer in het centrum. Daarbij is ook aan de allerjongsten gedacht. Zaterdagavond wordt het moment voor optredens van onder andere Jannes, La Stampa en Flamman & Abraxis tijdens Delfpop op het Molenbergplein. Zondagmorgen begint met het Havendagenontbijt in de Landstraat. Daarna wordt ook van deze laatste dag een maritiem en gezellig feestje gemaakt. Het volledige programma staat binnenkort op de website www.havendagendelfzijl.nl

De Haven verbindt

‘De Haven verbindt’ zo luidt het thema van deze Havendagen. Daarmee wil stichting Havendagen Delfzijl het belang van de haven en de binding met inwoners en bedrijven in Delfzijl en omstreken laten zien. Want de haven die aan de monding van de Delf is ontstaan, heeft altijd aantrekkingskracht gehad op ondernemers, avonturiers, geluk- en werkzoekers. Dat heeft de ontwikkeling bedrijven en de welvaart van inwoners van havenstad Delfzijl en de omliggende dorpen sterk beïnvloed. Feit is dat vandaag de dag deze ontwikkeling, waarin de maritieme genen tastbaar zijn, gewoon doorgaat. Zie de dijkverhoging en natuurontwikkeling van het plan Marconi, het verbouwde Muzeeaquarium, de vernieuwing van het centrum, innovatie in maritieme sector, chemie en (zon- en wind)energie. Het verdwijnen van de Venneflat is de meest opvallende verandering die bijdraagt aan het versterken van de verbinding van de stad met de haven en de Eems. Dan wordt Delfzijl weer één met zijn haven.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
KlussenKlussen
DierDier
WonenWonen
TuinTuin

Populaire berichten