zaterdag 25 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Voorarrest verdachte van dollemansrit naar Appingedam verlengd

spot_img

Assen – De rechtbank in Assen heeft donderdag het voorarrest van een 18-jarige man uit Arnhem verlengd. De man sloeg in de nacht van 31 mei dit jaar op de vlucht voor de politie in Rolde, hierbij reed hij een politievoertuig aan. Omdat het Openbaar Ministerie hem verdenkt van poging tot doodslag op de agenten, die net op tijd weg konden springen, wil de rechtbank beter onderzoek naar de aanrijding.

De man vluchtte na de aanrijding in de richting van Appingedam. Hierbij behaalde hij in een gestolen BMW snelheden van 220 kilometer per uur. Op de afrit van de N33 ter hoogte van de Mac Donalds in Appingedam ging het mis, de man crashte en eindigde in een sloot.

Ook loste de politie schoten in een poging om de man aan te houden, ze voelden zich
hiertoe genoodzaakt omdat de verdachte plots hard achteruit reed. De advocaat van de man zegt in de rechtbank dat zijn cliënt schrok van de agent die zijn autodeur opende dat hij wilde vluchten. ‘De BMW was een automaat en dat was hij niet gewend’, aldus de advocaat.

De politie vond bij onderzoek spullen in de BMW die gebruikt kunnen worden bij een plofkraak. De man wordt daarom naast de poging tot doodslag, heling van de BMW en vernieling van een politieauto ook verdacht van het voorbereiden van een plofkraak.

De rechtbank in Assen heeft het voorarrest met drie maanden verlengd. Ook komt er een geestelijk onderzoek.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
DierDier
AutoAuto
TuinTuin

Populaire berichten