Voltigewedstrijd Voltigevereniging de Eemsrakkers in Vlagtwedde

Vlagtwedde – Op zondag 23 juni heeft Voltigevereniging de Eemsrakkers in samenwerking met Voltigevereniging de Woudruiters uit Vlagtwedde voor het 2e jaar een gezamenlijke voltigewedstrijd georganiseerd. Deze wedstrijd vond plaats op de mooie accommodatie van de Woudruiters in Vlagtwedde.

Dit jaar kon de organisatie rekenen op meer deelnemers waardoor er diverse starts waren in de verschillende klasses. Er kwamen diverse voltigeurs aan de start als solo, pas de deux of als team in de klasse BB (basis) tot en met ZZ (het hoogste niveau).

Uiteraard werd er ook gestart door de voltigeurs van Voltigevereniging de Eemsrakkers. Marleen Korblet startte als solo in de klasse BB galop en behaalde een keurige eerste plaats met een gemiddelde score van 6.859. Esmee Groeneveld werd in de B klasse 2e. Jemelia Maria startte HC in de klasse B en behaalde een super score van 7.3. Dit allemaal op het paard Olmer met Martin Hamminga aan de longe.

In de solo klasse L startten Ilona Toxopeus en Thirza van Langen op het paard Dublin met Nienke de Wolff aan de longe. De jury beoordeelde de verplichte en de vrije oefeningen met een 6.499 voor Ilona Toxopeus en een 6.004 voor Thirza van Langen.

Bij de solo’s klasse M kwam Silke Spijk aan de start op het paard Cadans B met Nienke de Wolff aan de longe wat resulteerde in een gemiddeld puntentotaal van 5.4.

In de categorie teams ging het L-team onder leiding van Marie Christine Spraakman op het paard Dublin de ring in om hun verplichte oefeningen te tonen aan de jury. Na een nette eerste ronde voerden Ellen Vegter, Fleur Keizer, Manon Tuik, Manou Folkers, Maran Slagter en Jemelia Maria hun kur uit in het thema Madagaskar. Dit leverde het team een 2e plaats op.

Back to top button