Voltigevereniging De Eemsrakkers zoekt oud leden en vrijwilligers voor 50-jarig jubileumfeest

Holwierde – Op zaterdag 5 november viert Voltigevereniging De Eemsrakkers haar 50-jarig jubileum. Dit is uiteraard een mijlpaal die ze niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan.

De vereniging wil dit dan ook graag vieren met de leden en vrijwilligers maar ook met (oud) leden en vrijwilligers die de afgelopen 50 jaar iets hebben betekend voor de vereniging. Helaas hebben ze niet de beschikking over relevante contact gegevens van al onze oud leden en oud vrijwilligers. Daarom willen ze graag iedereen oproepen die ooit lid of vrijwilliger (of iemand kent die lid of vrijwilliger) is geweest bij de voltigevereniging om contact op te nemen zodat hij/zij op de hoogte kan worden gehouden over het programma op zaterdag 5 november. Dit kan naar jubileum.eemsrakkers@gmail.com

De voorbereidingen voor deze jubileum show zijn al in volle gang, en het beloofd een mooie programma te worden waarbij alle leden hun kunsten laten zien in het thema; Eemsrakkers door de jaren heen! Om dit thema meer beeld te geven zijn is de Voltigevereniging op zoek naar oude foto’s en eventueel beeldmateriaal. Als er mensen zijn die oude foto’s of filmpjes hebben dan mag dit ook gemaild worden naar eerder genoemd mail adres.

50 jaar geleden is Voltigevereniging de Eemsrakkers opgericht door Dhr. R. Mulder. Zonder eigen paard, zonder eigen onderkomen maar wel met acht leden onder leiding van de dolenthousiaste instructeur Dhr. R. Mulder. Het belangrijkste doel van meneer Mulder was dat deze tak van de paardensport voor iedereen toegankelijk moest zijn. En om de kosten zoveel mogelijk te drukken werd er alleen maar een beroep gedaan op vrijwilligers.

Dit is 50 jaar later niet anders, de vereniging wordt nog steeds draaiende gehouden door een groep enthousiaste vrijwilligers om de missie van meneer Mulder, deze tak van de paardensport voor iedereen toegankelijk te houden, voort te laten bestaan. Deze vrijwilligers die er 365 dagen per jaar voor zorgen dat de paarden verzorgd worden, dat er lessen worden gegeven en dat ouders worden voorzien van een kopje koffie tijdens de les.

Voltigevereniging De Eemsrakkers zoekt vrijwilligers
Om de druk te verlichten bij de huidige vrijwilligers en om ervoor te kunnen zorgen dat de vereniging kan blijven voortbestaan zijn ze zeer dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers! Neem daarom contact op met het bestuur via voltigever.eemsrakkers@gmail.com om te vragen naar de mogelijkheden, Dit geldt uiteraard ook voor mensen die geen affiniteit met paarden hebben, ook zij zijn van harte welkom om te reageren!

Back to top button