10.2 C
Delfzijl
20 april 2021 00:24

Volleyballers Trias langs hekkensluiter Donitas

Delfzijl – Voor alweer de derde wedstrijd van 2017 kwamen de studenten van Donitas ds 7 op bezoek in Delfzijl. Donitas is in de dames 1e klassa A hekkensluiter en Trias wist dan ook de uitwedstrijd met 4-0 te winnen.

De uitwedstrijd wisten de dames vooral binnen te slepen dankzij servedruk. Aan Trias de taak om Donitas ook deze wedstrijd onder druk te zetten met hun opslag. Helaas ging dit in de eerste set niet geheel zoals gepland. Duidelijk was dat wanneer de serve goed ging, de dames van Donitas daar daadwerkelijk moeite mee hadden. Helaas maakte Trias erg veel serve fouten dus ging dit strijdplan niet op. De stand ging deze set dan ook aardig gelijk op. Gelukkig maakten de dames van Donitas zelf ook aardig wat fouten, waardoor Trias toch de set binnen wist te halen met 25 – 20.

Met de opdracht wat meer enthousiasme te tonen en op deze manier meer uit te stralen begonnen de dames aan de tweede set. De serve fouten onder controle krijgen was voor de dames ook een must om de set met meer overtuiging te kunnen winnen. Deze tweede set verliep ongeveer zoals de eerste. Trias maakte veel serve fouten en de pass liep niet lekker. Echter was het Donitas aan de andere kant van het veld dat meer fouten maakte. Met 25-19 wist Trias ook deze set binnen te slepen.

Dezelfde opdrachten golden voor set drie. Daar waar de servefouten minder werden waren er een aantal rally’s waarin Trias de punten niet zelf wist af te maken. In deze inmiddels toch wat bijzondere wedstrijd was het gelukkig nog altijd de tegenstander die het foutenpercentage niet onder controle had. Een bijzondere wedstrijd omdat Trias absoluut niet hun beste spel liet zien maar gelukkig elke keer nog op voorsprong was weten te komen. Zo ging was ook de derde set voor Trias  met 25-18.

Het doel dat van tevoren was uitgesproken was natuurlijk 4-0 winst. Dus ook deze laatste set moesten de dames zien te winnen. Helaas was het Donitas die deze set met Trias’ eigen wapen, namelijk servedruk, de voorsprong nam. Deze voorsprong hebben ze niet meer weg gegeven. Donitas bleef doorzettingsvermogen tonen en bleef vooral ontzettend enthousiast. Iets waar Trias wellicht een voorbeeld aan kan nemen. De laatste set ging naar Donitas met 18-25.

Volg ons op

11,071FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
DierDier
WonenWonen
TuinTuin

Populaire berichten