Volleybal dames Trias verliezen eerste wedstrijd van Stentor

Haren – Afgelopen zaterdag speelden de dames van Trias dames 1 hun eerste wedstrijd van het seizoen uit tegen Stentor in Haren. De start van het nieuwe seizoen met twee nieuwe trainers, Erwin Rob en Jeroen Hulck. In de samenstelling van het team enkele kleine veranderingen. Sylvia Hartjes heeft de volleybalsport vaarwel gezegd en Nienke Haaijer is overgekomen vanuit het team dat vorig jaar dames 2 was.

Tegenstander Stentor is vorig seizoen gepromoveerd uit de 2e klasse en is daarin behoorlijk opgevallen. Met wat oud eredivisie speelsters zijn zij in die klassse ongeslagen kampioen geworden. Niks te verliezen dus! Was de conclusie van coach Jeroen Hulck. Servedruk was echter een belangrijk wapen waarmee de dames uit Stentor het wellicht moeilijk zouden kunnen krijgen.

De eerste set begonnen de trias dames (wellicht toch wat overdonderd door het niveau aan de overkant) niet met hun sterkste spel. De pass kwam niet aan en aanvallend werden de punten niet afgemaakt. De eerste set ging dan ook vrij makkelijk naar Stentor met 25 – 12.

Dit moet beter kunnen vond de coach en met verschillende aanwijzingen wat betreft de blokkering en verdediging begonnen de dames aan de tweede set. Stentor werd begin deze set onder druk gezet met de serve en zo kwam trias op een voorsprong van 7 punten, een lekkere marge. Nu was het zaak om deze voorsprong te behouden. De aanwijzingen wat betreft het verdedigen wierpen hun vruchten af, Trias bleef de voorsprong houden en won deze set met 18 – 25.

Uit de tweede set was behoorlijk wat vertrouwen gehaald. De coach en speelsters voelden dat het mogelijk was om met winst naar huis te gaan. Zaak was om het  goede spel vast te houden. De derde set ging dan ook aardig gelijk op. Helaas trok Trias aan het kortste eind en verloren de dames deze set met 25-22.

Nog steeds vol goede moed begonnen de dames aan de vierde set. De wedstrijd kon immers nog steeds gewonnen worden. Helaas begon trias deze set wat meer foutjes te maken, wellicht wat tekenen van vermoeidheid. Hoewel Stentor nog onder druk werd gezet door middel van de service mocht het niet baten. Ook deze set werd verloren, 25-19.

Al met al een wedstrijd met wellicht toch wat gemengde gevoelens. Een goede wedstrijd gespeeld tegen een goede tegenstander. Echter toch het gevoel dat er meer haalbaar was.

Back to top button