maandag 2 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Volleybal dames Trias knokken zich langs VC Grijpskerk

spot_img

Grijpskerk – In Grijpskerk speelde zich afgelopen zaterdag de wedstrijd tussen VC Grijpskerk dames 2 – VV Trias dames 1 plaats. Waar in de beker competitie een paar weken geleden nog tegen het eerste dames team van Grijpskerk werd gespeeld stond nu dus het tweede op het programma. Hoewel de dames die wedstrijd in de beker verloren waren ze zeker niet kansloos en dus gingen ze met goede moet richting Grijpskerk. Al bij het inslaan bleek dat ze aan Grijpskerk dames 2 wel eens een pittige tegenstander zouden kunnen hebben. De dames stonden namelijk aardig in de slaan.

De eerste set ging gelijk op en de teams gingen wisselend aan kop. Evenals vorige week lag de passing goed waardoor de spelverdeelster alle aanvalsters goed kon bedienen. Toch werden niet alle punten afgemaakt. En daar waas Trias zelf de punten niet kon afmaken deed Grijpskerk dat wel. De tegenstander was, zoals verwacht na het inslaan, goed in de aanval en wist de nodige punten te scoren. Hoewel het tot het einde toe een spannende set was ging de winst helaas naar Grijpskerk, 27-25.

Er was echter nog niks verloren. De volgende set was het zaak om de tegenstander onder druk te zetten met de service. De mindere passers werden opgezocht om te voorkomen dat de aanvallers goed konden worden bediend. Wederom was het een set waarin de stand erg gelijk op ging. Echter trok Trias weer aan het kortste eind. Met 25-21 ging ook deze set naar Grijpskerk.

Een 2-0 achterstand hoeft echter nog niet te beteken dat de wedstrijd verloren is. Het doel was nu om er een vijfde set uit te slepen om de wedstrijd nog binnen te kunnen halen. Ook in de derde set was er geen team dat duidelijk beter was dan de ander. Het zag er slecht uit voor Trias doen de dames in deze derde set met 20-17 achter stonden. Gelegenheidscoach Jacob Kiewiet sprak de bemoedigende woorden dat de wedstrijd nog niet was verloren maar dat dan wel voor elk punt gevochten moest worden. Gelukkig wisten de dames mede dankzij een goede servicereeks van Esmay Wezeman de set toch nog binnen te slepen! 20-25.

Vol vertrouwen, geput uit de voorgaande set gingen de dames de vierde set in. De teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd want ook deze set was behoorlijk spannend. Trias speelde deze set sterk en won de set met 21-25, en dus een beslissende vijfde set.

De dames van Grijpskerk begonnen na deze twee set-overwinningen op rij van Trias wat zenuwachtig te worden. Daar waar Trias normaal gesproken niet goed weet om te gaan met spannende situaties bleven ze nu goed spelen. Al gauw hadden ze een gat van vier punten geslagen. Dit moest bijna wel genoeg zijn in een set die tot de 15 punten gaat. Dit bleek echter niet het geval, Grijpskerk wist de stand weer gelijk te trekken en het bleek een zenuwslopende vijfde set te worden. Tot ieders grote vreugde wisten de dames de set op het nippetje met 13-15.

De dames hebben welgeteld een dag om bij te komen van deze super spannende wedstrijd. Maandagavond staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Om 19:30 uur wordt dan in Delfzijl gespeeld tegen Voklubol dames 1. Waarna de daarop volgende zaterdag weer een wedstrijd gespeeld zal worden. Deze vindt plaats in Appingedam, de tegenstander is dan Impala dames 2

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,268VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
TuinTuin
WonenWonen
DierDier
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto

Populaire berichten