Volledig programma pinksterfeesten Delfzijl 2017

Delfzijl – Al sinds 1876 wordt Delfzijl tijdens de Pinksterdagen gekenmerkt door geluiden van feestvierende mensen, kermis, fanfares, optredens van nationaal bekende artiesten en een “hoog opknallend” vuurwerk. Wat het beeld compleet maakt is de sfeer die zeil- en roeiwedstrijden met zich meebrengen, het vlootbezoek van de Koninklijke Marine en activiteiten van de Handelsvereniging in het centrum. Hoogtepunt is het magnifieke dijkfeest op Pinkstermaandag! Dit jaar zijn Gers Pardoel onder andere bekend van ‘Ik neem je mee’ en de Vengaboys de hoofdacts.

Zie hieronder het programma van de 141ste Pinksterfeesten in Delfzijl:

Woensdag 31 mei

De Pinksterfeesten starten met de traditionele grote jaarmarkt. Nog steeds geldt de jaarmarkt als een van de gezelligste van het Noorden. De kramen met alle denkbare koopwaar staan door het hele centrum opgesteld. Dit jaar is er ook weer een Standwerkers concours. Diverse Marktkooplui verkopen hun waren op de leukste manier en strijden hiermee om de prijs van beste Standwerker.

Zoals ieder jaar een prachtige kermis op het Molenbergplein en het Commandementsplein achter de Hema. Vertier voor jong en oud.

 

 

 

Donderdag 1 juni

Terug van weggeweest. De Jeugd estafette loop op donderdag.  Dit jaar Georganiseerd door STAD in samenwerking met Harloopgroep Fivelstreek. Verschillende scholen doen mee aan de estafette loop en strijden om de titel.  Dit jaar wordt de estafette gelopen naast het Vennenplein op het stuk voor Bakker Prins. Aanvang: 15.00 uur.

 

Vrijdag 2 juni

Tussen 11:00 en 16:00 aankomst schepen die tot en met maandag het sfeervolle decor voor de Pinksterfeesten zullen vormen. Voorts lopen de Dampfeisbrecher Wal uit Bremerhaven, Zr. Ms. Naarden van het Zeekadetkorps, de marineschepen uit de Cerberus en Linge klasse en de coaster Anda binnen. Uiteraard is ook de trots van Delfzijl, de Loodskotter Eems, van de partij.

Na het succes van voorgaande jaren zal ook dit jaar shantykoor de ‘Magellan Singers’ een optreden geven op de vrijdagavond in het centrum. Het optreden start om 19:00 uur ter hoogte van Interieurverzorging Wilken in de Landstraat.

 

 

De Color sensation Paint party is ook in 2017 weer van de partij. vorig jaar een groot succes in de evenementenhal. Kleding advies WIT. van 20.00 uur tot 02.00 uur is het een gekleurd feest in de hal. Kaartverkoop Bij CIGO Delfzijl en Appingedam Voorverkoop 10,00 euro en aan de deur 12,50 euro.

 

Zaterdag 3 juni

De zaterdag staat traditiegetrouw in het teken van roeiwedstrijden en de officiële opening van de Pinksterfeesten. 9.00 – 12.30 uur Internationale jeugdroeiwedstrijden op het Damsterdiep. De roei-jeugd uit diverse landen strijden hier om de eerste plaats.

 

 

11.00 uur Officiële opening van de Pinksterfeesten 2017 bij het Neptunus monument aan de Kustweg. De vlag van de KZ&RV Neptunus wordt gehesen door de leden van het Zeekadetkorps.

Hoewel Delfzijl dan al twee dagen bruist van de festiviteiten geldt dit moment als de officiële start. De plechtige opening wordt muzikaal begeleid door het Delfzijls Harmonie Orkest (DHO).

13.30 – 17.00 uur Internationale roeiwedstrijden op het Damsterdiep. De start is bij het gemaal in Delfzijl en de finish is bij de roeiloods Hylkeshoes aan het Vlotterspad. Het prachtige Damsterdiep vormt een schitterend decor voor deze spannende wedstrijden.

Bij het Hylkeshoes zorgt Muziekvereniging Koninging Wilhelmina uit Farmsum zoals altijd voor de muzikale omlijsting.

11:00 uur 13:00 uur Jeugd viswedstrijd

Terug van weggeweest,  de viswedstrijd voor de jeugd rondom de gracht in Delfzijl. Mede mogelijk gemaakt door Dierenspeciaalzaak Discus in Delfzijl is dit programma onderdeel gelukkig weer terug op de kalender. De organisatie hoopt dat er weer veel animo is vanuit de kinderen om hieraan mee te doen zodat het ook volgend jaar weer georganiseerd kan worden. Aanmelden voor de viswedstrijd kan in de winkel bij Discus aan de Oranjestraat 9. De wedstrijd is voor de jeugd tot 16 jaar en wordt in twee leeftijdsgroepen ingedeeld. Er wordt door Discus een hengel aangeboden aan alle deelnemers.

Zondag 4 juni

07.00 uur Start Pinkster Zeedijk Wandeltocht. Sport en Pinksterfeesten gaan hand in hand. Zo ook deze vroege zondagochtend als de Pinkster Zeedijk Wandeltocht van start gaat in de Eemshaven. De wandeltocht leidt over de dijk naar het Eemshotel in Delfzijl met onderweg fascinerende uitzichten. Organisatie: WSV Spirit. Opgave en inlichtingen: Theo Bos; 0596 – 610726.

Vanaf 12.00 uur Start Internationale Zeilwedstrijden op de Eems. Met de eerste start van de Internationale Zeilwedstrijden op de Eems gaat het om 12.00 uur sportief verder. Naar verwachting nemen bijna vijftig zeilschepen uit binnen- en buitenland deel en zorgen voor een spectaculair schouwspel op de Eems. De inschrijving staat open voor alle zeegaande jachten die geschikt zijn voor het wedstrijdwater. De prijzen worden uitgereikt door een bestuurslid van de KZ&RV Neptunus in het clubhuis van de Zeilvereniging Neptunus. Voor meer informatie en inschrijving: www.kzrvneptunus.nl/zv onder wedstrijden.

14:00 uur start Sliksleën op een nieuwe locatie naast het Eemshotel. JCI (Junior Chamber International) De Drie Delfzijlen 41ste editie van het altijd populaire Krait’n oftewel sliksleeën.Inschrijven is nu al mogelijk dit kan via:  www.jciddd.nl of slikslee@jciddd.nl of op de dag zelf vanaf 13.00 uur op de locatie van de wedstrijden.

 

13.30 – 17.00 uur Zotte Zondag. Een doorslaand succes is elk jaar weer de Zotte Zondag. Een zeer gevarieerd aanbod aan amusement op de Haven boulevard houdt het publiek de hele middag geboeid. Dit jaar met optredens van oa: Dope boy, Abba Fever, Wia Buze en de Eemsmond Bigband
Daarnaast is er nog heel veel te zien en te beleven. Sky Watersports geeft ook dit jaar weer een spectaculaire demonstratie Flyboarden. Door middel van het stuwwater van een jetski weet de boarder zich vele meters boven het water te verheffen.

20:00 uur – 01:00 uur Toppers concert. Na het succes van vorig jaar organiseert muziekvereniging Koningin Wilhelmina ook dit jaar weer een Toppers concert. Een groots meezingfeest met Nederlandstalige muziek, muzikaal begeleid door muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” Deelnemende artiesten: Theo Driessen, Koos Alberts, Peter Beense, DJ Bas Bosman,Willie Oosterhuis (presentatie), Harmonieorkest en Malletband van “Koningin Wilhelmina”, The New College Band, met zangeres Manon Prins van DiepTriest.

Evenementenhal open om 20:00u – Voorprogramma vanaf 20:30u met DJ Bas Bosman – Aanvang Toppers Concert om 21:00u. – Afterparty tot 01:00u met DJ Bas Bosman
Kaarten:  Voorverkoop vanaf 8 mei bij Bloemenhuis Akkerman (Landstraat 21 te Delfzijl) en Kaashuis van Dijk (Waterstraat 46 te Delfzijl). Online via www.kon-wilhelmina.nl 4 juni ’s avonds aan de zaal, zolang de voorraad strekt. Leden van de KZRV Neptunus hebben, op inlevering van de speciale toegangskaart, gratis entree. Entreeprijs: EUR 5 p.p.

Maandag 5 juni

Aubade voor het Neptunus-bestuur. 10:10 uur Aubade voor het Neptunus-bestuur bij Pizzeria Vecchia Roma, tegenover café Het Anker. Begeleid door het Delfzijls Harmonie Orkest (DHO) arriveert het Neptunus bestuur op het Vennenplein alwaar het Neptunuslied wordt gezongen. Het bestuur staat daar niet alleen want de terrassen beginnen dan al weer vol te lopen.

Om 10.20 uur wordt het bestuur door burgemeester Beukema ontvangen op het bordes van het gemeentehuis. Tien minuten later start de rijtoer van het Neptunus bestuur in het gezelschap van de burgemeester.

De route: Gemeentehuis, M. Buschstraat, C. Houtmanstraat, Rijksweg, Nieuweweg heen en terug met een stop ter hoogte van Kippenrestaurant Chickbirds & Beer, Oude Schans, Waterstraat.

De rijtoer wordt begeleid door Muziekvereniging DHO, Kamper TrompetterKorps en het Kamper jeugd Trompetterkorps.

11:00 uur Op het Vennenplein  gaat het verder een optreden van muziekvereniging Koningin Wilhelmina m.m.v Theo Driessen.

12:00 uur Nog meer muzikaal spektakel op het Vennenplein met een optreden van Kamper Trompetter Korps en het Kamper jeugd Trompetterkorps.

13:00 AkzoNobel Dijkfeest

Start van het alom bekende Akzo Nobel Dijkfeest waarbij ieder jaar duizenden mensen samen komen op de dijk om feest te vieren en mee te zingen. Dit jaar staan Gers Pardoel, de Vengaboys, GRLBND, de Lawine boys en Tilt XL op het Vrienden van v.v. Farmsum podium.

 

 

23:00 uur Vuurwerk Dan is het tijd voor de afsluiter: boven het water van de haven van Delfzijl barst een gigantische vuurwerkshow los.

Het vuurwerk wordt u aangeboden door de hoofdsponsor van de Pinksterfeesten: Koninklijke Wagenborg.

Tip: blijf vooral tot het laatst en beleef wat de vele schepen in de haven doen als het vuurwerk is afgelopen. Kippenvelmoment.

 

Back to top button