Volkskredietbank Noord-Oost Groningen verlaagt rente

Appingedam – Het algemeen bestuur van De Volkskredietbank Noord-Oost Groningen, VKB, heeft besloten het rentetarief op persoonlijke leningen met ingang van 1 januari 2019 te verlagen naar 6,4 procent. Het tarief is nu rond de 11 procent. Op dit moment wordt de rente nog bepaald aan de hand van de gemiddelde rente bij andere banken. Recent is besloten om de rente te baseren op een deel van de kosten die de VKB maakt voor het verstrekken van de leningen. De overige kosten worden betaald door de gemeenten.

Motie
Cliënten die vanaf 1 januari 2019 een persoonlijke lening afsluiten bij de VKB, zullen dus minder rente hoeven te betalen. Verlaging van de rente is besproken in verschillende gemeenteraden. De raden van de gemeenten Appingedam, Oldambt en Delfzijl hebben unaniem een motie aangenomen om het rentetarief te verlagen, één van de redenen om het tarief aan te passen. Voorzitter van het algemeen bestuur van de VKB en wethouder Annalies Usmany van de gemeente Appingedam: “Het verlaagde rentetarief is nu conform de wens van de aangesloten gemeenten.”

Acht deelnemende gemeenten
De VKB is actief in de gemeenten Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Eemsmond, Oldambt, Pekela, Veendam en Westerwolde. De volkskredietbank wordt bestuurd door de wethouders van de acht deelnemende gemeenten.

Mensen die minder dan 130 procent van het minimumloon verdienen, een negatieve BKR-registratie hebben of boven de 65 jaar oud zijn, kunnen geld lenen van de VKB. Daarnaast helpt de VKB bij het oplossen van schulden en geeft de VKB voorlichting over hoe om te gaan met geldzaken.

Back to top button