20.2 C
Delfzijl
16 juni 2021 10:28

Vogelexcursie Polder Breebaart

spot_img

Termunten – Op zondag 13 mei organiseert Het Groninger Landschap een wandeling door het prachtige gebied van polder Breebaart, over de zeedijk en de oude binnendijk.

Deze wandeling, georganiseerd in het kader van de Nationale Vogelweek 2018, is bedoeld voor iedereen die het leuk vinden om naar vogels te kijken en er meer van willen weten.

Deze wandeling wordt begeleid door ervaren vogelkenners, wandelaars krijgen veel tips over vogelherkenning en ook over de beste verrekijkers en vogelgidsen. De wandeling gaat over de zeedijk en via de polder Breebaart terug naar het bezoekerscentrum Dollard. Op de zeedijk gaan we langs de kwelder en hebben we uitzicht op de Punt van Reide met zijn rijke variatie aan vogels. Op de zeedijk, waar de zeehondenkijkwand staat opgesteld, kunnen we een kijkje nemen of er zeehonden zijn te bespeuren.

In de polder Breebaart is het volop voorjaar en nieuw leven op alle fronten. Op veel plekken hebben diverse watervogels en steltlopers hun nesten gebouwd. De ouders vliegen af en aan om de gulzige snavels van hun jongen vol te stoppen. Na de wandeling kan nog een bezoek worden gebracht aan de vogelkijkhut om in alle rust de vogels in de polder te observeren, in het bezoekerscentrum kunt u terecht voor een kopje koffie of thee.

Locatie: Bezoekerscentrum Dollard, Dallingeweersterweg 30, 9947 TB Termunten
Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Deelname is gratis en aanmelden is gewenst via www.groningerlandschap.nl
Vergeet uw verrekijker niet.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
WonenWonen
DierDier
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin

Populaire berichten