fbpx
dinsdag 07 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Voedselbank Eemsdelta houdt inzamelingsactie

Eemsdelta – Elk jaar in december houdt de voedselbank Eemsdelta een grote inzamelingsactie bij een aantal supermarkten in Eemsdelta. Maar helaas, ook dit jaar willen/kunnen ze -vanwege de coronamaatregelen- géén vrijwilligers inzetten voor de inzameling van producten.

In plaats daarvan plaatsen we zogenaamde roll-up banners in de supermarkten. Op deze banner staat naast het bankrekeningnummer ook een QR-code waarbij je eenvoudig kunt doneren. De meeste supermarkten werken hieraan mee. Natuurlijk kunt u ook zelf, of samen met anderen een inzamelingsactie voor producten starten.

Welke producten zijn er zoal nodig
Er is behoefte aan vooral lang houdbare producten, zoals zuivelproducten, pasta’s en rijst met bijpassende sauzen en kruiden, soep, groenten in blik of pot, broodbeleg, was- en schoonmaakmiddelen en persoonlijke verzorgingsartikelen.

Douwe Egberts-punten
Al enige jaren wordt in samenwerking met de Lionsclub Appingedam Delfzijl de inzamelingsactie voor DE-waardepunten gehouden. Voor ongeveer 500 DE-waardepunten is gratis een pak koffie beschikbaar. Vorig jaar leverde dat maar liefst 1.660 pakken koffie op. Dit jaar heeft men al een flink aantal waardepunten ontvangen van particulieren, verenigingen, stichtingen en kerken.

Nieuwe voorzitter Voedselbank Eemsdelta
Jan Oolders uit Delfzijl is sinds 4 november 2021 voorzitter van de Voedselbank Eemsdelta. Hij is de opvolger van Marian Scharft die op 14 oktober -na 3 jaren- afscheid nam omdat ze meer thuis wil zijn, meer aandacht wil besteden aan haar kleinkinderen en tijd vrijmaken voor haar hobby’s. 

Jan Oolders is sinds kort gepensioneerd en was op zoek naar een zinvolle invulling van zijn vrije tijd. Jan was werkzaam bij de gemeentelijke overheid in verschillende functies binnen het sociaal domein. Hij zet zich de komende tijd graag in als voorzitter van de Voedselbank Eemsdelta.

Inleveradressen
DE-waardepunten kunnen worden opgestuurd naar Waddenweg 2 in Delfzijl of ingeleverd worden bij onderstaande adresssen: Appingedam: GroenRijk Eemsdelta, Gezondheidscentrum Overdiep, bibliotheek. Delfzijl: Apotheek Neptunus, bibliotheek, Jumbo Noordman. Loppersum: bibliotheek. Middelstum: Drogisterij Marja. Spijk: Bloemen en Planten Bie de Jongens. Wagenborgen: Spar Kappen, Fitness centrum Performance. Wirdum: dorpshuis. ’t Zandt: dorpshuis.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer