Vita Nova speelt thriller van Agatha Christie ‘En toen waren er nul’

Middelstum – De amateurvereniging Vita Nova uit Winschoten brengt dit jaar een thriller van Agatha Christie op de planken. De voorstellingen zijn in het eerste weekend van februari in de kleine zaal van De Klinker; zaterdagavond 2 februari 2019, aanvang 20.00 uur en zondagmiddag 3 februari 2019, aanvang 15.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via www.indeklinker.nl en aan de kassa.

‘En toen waren er nul’
Een wonderlijk gezelschap komt samen in een huis op een klein eiland voor de kust van Devon. Zij kennen elkaar geen van allen en ook kent niemand de eigenaar en gastheer persoonlijk. Eenzaam op dat rotsachtige eiland zonder enige verbinding met het vasteland. Niettemin is iedereen opgewekt en verheugt zich op een aangenaam en rustig weekend.

Plotseling klinkt er een vreemde boodschap. Iedereen wordt ervan beschuldigd een moord op zijn of haar geweten te hebben, zonder daar ooit voor te zijn veroordeeld. De verwarring is groot. Iedereen ontkent natuurlijk, maar er blijft toch iets van ongeloof hangen. Geen boot is er om te vluchten en geen communicatie is mogelijk met het vasteland. Plotseling sterft één van de gasten. Moord? Zelfmoord? Niemand weet het maar de angst groeit en langzamerhand krijgt een achterdocht tegen ieder ander de overhand.

Er vallen meer doden. En iedere keer valt er ook een beeldje van de schoorsteen. De doodsoorzaken schijnen overeen te komen met een kinderrijmpje dat boven de schoorsteenmantel hangt. De spanning stijgt en tot het laatste moment blijft de moordenaar onvindbaar.

Spelers: Aileen Bakker, Francis Buunk, Gerben Leeuwerke, Jos van Dijken, Lydia van der Wal-Eilering, Maaike Arents, Mariken van Diedenhoven-Hut, Marjanne van Harskamp, Natalie Blokzijl-Boer, Peter van der Wielen, Sinet Musch-Brouwer en Stefanie van der Veen

De regie is in handen van Carla Bosma-Rikels

Back to top button