Visvijvers geopend op het terrein van de voormalige strokartonfabriek De Eendracht

Appingedam – Wethouder Annalies Usmany heeft dinsdagmiddag samen met een aantal schoolkinderen op het terrein van de voormalige strokartonfabriek De Eendracht visvijvers geopend. De gemeente Appingedam streeft naar behoud en verbetering van de vis mogelijkheden in haar gemeente. Daarnaast is het belangrijk om een duurzame visstand te behouden in de vijvers, dus een duurzame sportvisserij is van groot belang. Met het uitzetten van nog eens 7 karpers werden de visvijvers geopend.

De hengelsportvereniging Appingedam wil de vijvers openstellen voor met name de jeugd om hier te kunnen vissen. De gemeente Appingedam heeft samen met onderwijsinstelling de Groene Welle (sportvisacademie Zwolle) en de hengelsportvereniging in Appingedam laten onderzoeken of en op welke wijze de vijvers op het terrein van De Eendracht kunnen worden ingericht voor (mede) gebruik door sportvissers. Hiertoe is een kweekprogramma opgezet voor de spiegelkarper door de school. In het voorjaar zijn op verschillende momenten de gekweekte karpers uitgezet in de vijvers.  In totaal zijn er honderd vissen uitgezet.

In 2006 sloot de strokartonfabriek De Eendracht . De gemeente Appingedam heeft het terrein destijds gekocht. Een groot gedeelte van de gebouwen zijn gesloopt en de eerste fase van de sanering is afgerond. Het gebied is weer toegankelijk via de kartonbaan.  De gemeente werkt aan een herontwikkelingsplan in fasen waarbij het gebied wordt ingericht als nieuwe woonwijk in Appingedam. Op het terrein liggen drie koelwatervijvers. Deze zijn ook gesaneerd. Voorafgaande aan de sanering zijn alle vissen in de vijvers weggevangen en elders uitgezet.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1620″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]


Back to top button