zaterdag 31 juli 2021
19.9 C
Delfzijl

De vijfde editie van NoorderBaanBattle gaat van start

spot_img

Groningen – De NoorderBaanBattle gaat voor de vijfde keer van start om werkzoekenden in provincies Groningen en Drenthe te helpen in hun zoektocht naar werk. De afgelopen editie is meer dan de helft van de deelnemers begonnen aan een baan, werkervaringsplek, eigen bedrijf of een nieuwe studie. Gezien de nog altijd hoge werkloosheidscijfers in de regio kunnen werkzoekenden zich vanaf vandaag inschrijven voor de nieuwe editie die in oktober 2017 van start gaat.

Werkzoekenden in alle soorten en maten

De vijfde editie zal voornamelijk in het teken staan van teambuilding, aandacht voor persoonlijke kennis en groei, ontmoeten van potentiële werkgevers en uitbreiden van het netwerk. In zestien weken gaan de deelnemers, onder begeleiding van professionele coaches, van ‘worden wie je bent naar komen waar je past’. De NoorderBaanBattle is voor alle werkzoekenden tussen de 18 en 65 jaar, mét of zonder opleiding, uitkeringsgerechtigd, Wajong, ex-gedetineerd, zonder startkwalificatie, maar ook voor afgestudeerden (mbo, hbo of wo) die geen werk kunnen vinden in het gebied waar ze voor opgeleid zijn.

Deelnemers krijgen tijdens de BaanBattle sollicitatietrainingen, cv-checks, oefenen van kwaliteiten en vaardigheden, breiden hun netwerk uit en krijgen training in presentatietechnieken in de vorm van een elevator pitch. Op deze verschillende onderdelen kunnen de teams punten verdienen. De deelnemers delen onderling kennis en ervaring, waarbij ze naast hun eigen netwerk ook het netwerk van een ander benutten. Op deze manier werken zij samen op een kansrijke manier toe naar een traineeship, werkervaringsplaats of baan. Wekelijks vinden er uitdagingen plaats buiten de comfortzone, hierdoor was het leerrendement van de afgelopen edities groot en is het zelfvertrouwen van de deelnemers gegroeid.

Inschrijven en meedoen

Via www.noorderbaanbattle.nl kunnen werkzoekenden woonachtig in de provincies Groningen en Drenthe zich aanmelden voor de vijfde editie van de NoorderBaanBattle. Door simpelweg mee te doen en kennis te maken met gelijkgestemden, krijgen deelnemers weer nieuwe energie en meer zelfvertrouwen om zichzelf met succes te presenteren op de arbeidsmarkt!

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,266VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
TuinTuin
WonenWonen
AutoAuto

Populaire berichten