Vijfde editie Eemsdelta Expo wordt gehouden op bedrijvenpark Fivelpoort in Appingedam

Appingedam – Aanstaande woensdag 15 en donderdag 16 juni laat het (noord-) Groningse bedrijfsleven wederom zien wat het allemaal te bieden heeft en wat in deze in economisch opzicht snel groeiende regio de nieuwe ontwikkelingen en kansen zijn. Dan wordt voor de vijfde keer de ‘Eemsdelta Expo’ gehouden, een soort toonkamer van wat de noord-Groningse economie allemaal te bieden heeft. De Expo is op het Bedrijvenpark Fivelpoort te Appingedam.

Inmiddels is het al een traditie geworden dat de maand juni in het teken staat van de Eemsdelta Expo. Het is dit jaar de 5e keer dat de vakbeurs in het hart van een economisch zéér sterk groeiende regio wordt georganiseerd. De combinatie van een gevarieerde professionele vakbeurs en een seminar blijkt een formule die aanslaat. Het aantal beursdeelnemers steeg jaarlijks met ruim 20%.

De economische ontwikkeling in de Eemsdelta-regio kreeg dit jaar een aantal forse impulsen. Google investeert 600 miljoen Euro in de bouw van een data center in de Eemshaven. Vanuit die haven start begin 2015 de aanleg boven Schiermonnikoog van het grootste offshore windpark van Europa. Hiermee is een bedrag van 2,4 miljard Euro gemoeid. De chemische industrie in Delfzijl heeft gekozen voor vernieuwing en vergroening. Daarvoor wordt 40 miljoen Euro uitgetrokken.

Verder staat de Eemsdelta-regio aan de vooravond van nog een grootschalige operatie. Tot 2020 wordt jaarlijks 50 miljoen Euro gestoken in het herstellen van aardbevingsschade en het verstevigen van 50.000 woningen en bedrijfspanden om deze schade te voorkomen.

Met het onderhoud van de onlangs gebouwde energiecentrales en de tankopslag van Vopak in de Eemshaven en de fabrieken van Eneco en Entsartech in Delfzijl is volgens een voorzichtige schatting op jaarbasis een bedrag van 60 miljoen Euro gemoeid. De doorstart van aluminiumsmelter Aldel onder de naam Klesch Aluminium Delfzijl BV is ook een fraaie economische opsteker voor de regio.

Back to top button