fbpx
13.4 C
Delfzijl
zondag 27 september 2020
Home 112-nieuws Vijf Koninklijke Onderscheidingen voor brandweermannen Siddeburen

Vijf Koninklijke Onderscheidingen voor brandweermannen Siddeburen

Siddeburen – Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft op zaterdag 12 september vijf Koninklijke Onderscheidingen bij Bijzondere Gelegenheid uitgereikt aan vijf brandweermensen van de post Siddeburen tijdens hun korpsavond. Ze kregen allen de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Adriaan Hoogendoorn: “Alle vijf mannen wonen in Siddeburen en zijn vrijwilliger bij de brandweer in Siddeburen. Ze ontvangen de Koninklijke Onderscheiding omdat ze allen een langdurige bijdrage hebben geleverd en nog leveren aan de openbare veiligheid van hun woonplaats en de regio door hun werk voor de vrijwillige brandweer bij de Veiligheidsregio Groningen. Dat waardeer ik zeer en daarom overhandig ik graag aan alle vijf de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.”

Het gaat om de volgende gedecoreerden
Peter Bontsema, 59 jaar uit Siddeburen. Hij is al 20 jaar lid van de vrijwillige brandweer. Zijn functies zijn nu: manschap, chauffeur voertuigbediener, rang hoofd brandwacht.

Paul van der Geest, 63 jaar uit Siddeburen. Hij is al 24 jaar lid van de vrijwillige brandweer. Zijn functies zijn nu: bevelvoerder, chauffeur voertuigbediener, oefenleider, rang brandmeester.

Kris de Haan, 54 jaar uit Siddeburen. Hij is al 20 jaar lid van de vrijwillige brandweer. Zijn functies zijn nu: ploegchef, bevelvoerder, oefenleider, rang brandmeester.

Eric Moedt, 47 jaar uit Siddeburen. Hij is al 28 jaar lid van de vrijwillige brandweer (en hij is beroeps in de stad Groningen). Zijn functies zijn nu: manschap, chauffeur voertuigbediener, oefenleider, rang hoofd brandwacht.

Jan de Weerd, 54 jaar uit Siddeburen. Hij is al 28 jaar lid van de vrijwillige brandweer. Zijn functies zijn nu: manschap, rang hoofd brandwacht