fbpx
16.3 C
Delfzijl
zaterdag 04 juli 2020
Home Algemeen Vijf Groninger bedrijven in MKB Innovatie Top 100 2016

Vijf Groninger bedrijven in MKB Innovatie Top 100 2016

Provincie Groningen  – Er staan dit jaar vijf Groninger bedrijven in de nationale MKB Innovatie Top 100. Dit zijn United Care in Groningen, Hulst Innovatie in Westeremden, MDS in Haren, ORFI-food in Groningen en Stopaq in Stadskanaal. Tijdens de Dag van de Innovatie, op 29 september, maakt de Kamer van Koophandel de landelijke winnaar en de definitieve rangschikking bekend.

De Kamer van Koophandel (KvK) presenteert jaarlijks de MKB Innovatie Top 100. Deze nationale innovatie-etalage biedt vernieuwers in het MKB dé springplank naar kennis en nieuwe netwerken. “De KvK stimuleert ondernemers te groeien en innovatie is daar een belangrijke pijler van. Innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf jagen de economie aan met vernieuwingen”, stelt de KvK op haar website.

Groninger vermeldingen
Voor United Care is een plek in de top 100 weggelegd vanwege de ontwikkeling van een zeer innovatieve plafondlift die zichzelf oplaadt door zwaartekracht. Stopaq kreeg de vermelding voor de ontwikkeling van zelfherstellende visco-elastische coating die waterproblemen en corrosie voorkomt en oplost. Hulst Innovatie kreeg een plek bij de beste honderd vanwege de ontwikkeling van de 3C melkcarrousel, waarmee de veehouder zijn dieren tegelijk kan voeren en melken. De KvK waardeert ORFI-food voor VEGA-coating, een gezond alternatief voor traditioneel paneermeel. Voor MDS tenslotte bestaat veel waardering vanwege de ontwikkeling van de NoseTube, een buisje dat neusopeningen verwijdt en ademhalen gemakkelijker maakt tijdens het slapen, waardoor de nachtrust verbetert.

MKB
Volgens voorzitter Claudia Zuiderwijk van de Raad van Bestuur van de Kamer van Koophandel loopt Nederland voorop als het om innoveren gaat. Daarbij is vooral het MKB een belangrijke pijler. “Het midden- en kleinbedrijf is de slimme motor van de economie gebleken toen het minder goed ging met Nederland’’, stelt Zuiderwijk. “MKB-ondernemers joegen de economie aan met vernieuwingen. Innovatie levert de meeste ondernemers ook succes op, het zorgt voor meer omzet, meer arbeidsplaatsen, meer winst en zelfs voor internationale activiteiten.”

Erkenning
Voor United Care is de vermelding in de Innovatie Top 100 en de kandidatuur voor deze nationale award een mooie en belangrijke erkenning. “Betere veiligheid, comfort en kwaliteit van leven voor de patiënt en minder fysieke belasting voor zorgmedewerkers’’, vertelt Johan Mooibroek van United Care over de innovatieve plafondlift. “Mensen daadwerkelijk de helpende hand bieden, daar doen wij het voor.’’

Advertenties