donderdag 21 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Vijf bands op elfde editie van Springpop Revival in het Lokaal

Delfzijl  – Tweede Paasdag vindt in Grand Café Het Lokaal voor de elfde keer Springpop Revival plaats. Deze elfde keer treden voor het eerst vijf bands op. Gestart wordt met  Polycentric, gevolgd door Cranked dan komen The Stortions, The Reboots en uitsmijter dit jaar is Vieux. Bijzonderheid: het festival is geheel gratis.

Polycentric is een jonge band uit Groningen die een soort van psychedelische muziek speelt zoals we dat in het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw hoorden. The Stortions is een echte Delfzijlster band die na vele jaren weer samen speelt. De band rond Gerlof Timmer is thuis in de garagerock. De band werd in 1986 opgericht, het eerste optreden was in Jongerencentrum Sjangpouk in de IJslandsestraat.  

Als derde heeft Springpop de primeur van de band The Reboots. Onder meer rock uit de jaren ‘70 en ‘80 brengen Ronald Boxma en Werner van Baarsen (bekend van ook The 4Horsemen) en Djai-Mac Wolthof.

Uitsmijter is Vieux met daarin oud-Delfzijlster Kees Brandsma die we ook als bassist van de Eemsmond Big Band kennen. Vieux brengt ‘sweet soul music’. Een swingende afsluiter van deze editie van Springpop. Het programma wordt aan elkaar gepraat door de Delfzijlster radioman Paul Woldendorp.

Het hedendaagse Springpop borduurt voort op het vroegere festival dat in 1982 werd geboren in jongerencentrum Sjangpouk maar vanwege het grote succes het jaar er op verhuisde naar cultuurcentrum de Molenberg.

Het festival stopte na een aantal jaren in Delfzijl, werd nog even voortgezet in Temptation in Appingedam maar ging toen definitief ter ziele.

Tot 2008. In Winschoten werd het evenement van Dommering tot Dekker gehouden met daarin ook een reünie van de band Second Skin. Omdat Second Skin zijn roots voornamelijk in Delfzijl had werd besloten tot een tweede optreden, in Het Lokaal op Tweede Paasdag 2009. De dag waarop in de jaren ‘80 het befaamde Springpop werd gehouden. Het bleek het begin van een Springpop Revival te zijn dat jaarlijks veel bezoekers trekt.

De zaal gaat om 14.00 uur open, de aanvang is om 14.30 uur.  

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,305VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
AutoAuto
DierDier
WonenWonen
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021