Viertal keert terug bij NEC Delfzijl

Delfzijl – Bart Klasens, Jan Douwe Rinsma, Daniel Clarke Acaster en Ryan Stoppels spelen komend seizoen weer in het shirt van NEC Delfzijl. Het viertal keert vanaf komend seizoen, in navolging van de nieuwe hoofdtrainer Marshall Pourier en assistent-trainer Danny Schudde, terug op het Sportpark Centrum. 

Bart Klasens doorliep, samen met zijn jongere broers Kris en Arjen, de jeugdopleiding van v.v. Eems Boys, waar hij later vijf seizoenen in het eerste elftal speelde en 5 officiële doelpunten maakte. Bart maakte vervolgens het kampioenschap in het debuutjaar van NEC Delfzijl mee, waarin hij als centrale achterin zeer betrouwbaar was. Na drie seizoenen NEC koos Bart ervoor om, samen met oud NEC-speler Harmen Laan, een avontuur bij SC Loppersum aan te gaan. Inmiddels is Bart weer teruggekeerd bij NEC Delfzijl, waar hij het afgelopen seizoen wedstrijden speelden in het 3e en 4e seniorenteam. De 29-jarige mede-eigenaar van het Digital Recruitment bedrijf Marksmen heeft inmiddels goede gesprekken gevoerd met de nieuwe technische staf en hoopt met zijn ervaring komend seizoen van waarde te kunnen zijn voor de A-selectie.

De 27-jarige Jan Douwe Rinsma speelde in de jeugd bij v.v. Appingedam en BV Veendam. Vanaf 2012 speelde hij onder trainer Bert de Vries 2 seizoenen in het groen-wit van v.v. Eems Boys. Daarna volgden 4 seizoenen in het shirt van NEC Delfzijl, waar hij met 9 competitietreffers een belangrijk aandeel had in het eerste kampioenschap van de club. In 2018 keerde Jan Douwe terug naar zijn woonplaats, waar hij een seizoen in het 1e elftal van Wagenborgen Boys speelde. Het afgelopen jaar speelde Jan Douwe bij SC Loppersum, maar omdat het voetballen niet meer te combineren viel met zijn banen bij Lentis en ’s Heeren Loo besloot hij tijdelijk te stoppen. De op de flanken inzetbare Jan Douwe is inmiddels erg gemotiveerd om, na twee jaar afwezigheid, zijn kwaliteiten weer in Delfzijl te laten zien. 

Daniel Clarke Acaster heeft al veel voetbal- en levenservaring opgedaan. Daniel speelde in de jeugd van v.v. Eems Boys en maakte in 2008 zijn debuut bij de senioren, waar hij onder trainer Gerard Zeeman 3 seizoenen speelde. Daniel speelde daarna twee seizoenen bij De Vogels in Groningen en ging vervolgens naar v.v. Appingedam, waar hij werd herenigd met trainer Zeeman. In 2017 keerde Daniel terug naar het Sportpark Centrum, waar hij onder Kees Pranger 2 seizoenen in de A-selectie speelde en eenmaal wist te scoren. Het afgelopen seizoen heeft Daniel niet kunnen voetballen, omdat hij samen met zijn vriendin op wereldreis was. De rechtsback, die ook centraal achterin kan spelen, is inmiddels weer terug in Nederland en wil zijn ervaring graag weer inzetten voor het 1e elftal.


Delfzijlster Ryan Stoppels begon zijn voetbalcarrière bij de pupillen van v.v. De Pelikanen. De technisch-vaardige linksbenige aanvaller kwam in 2013 naar NEC Delfzijl, waar hij in zijn eerste seizoen veel doelpunten en assist op zijn naam zette. Het zorgde ervoor dat hij, samen met o.a. huidige NEC-spelers Quirijn Boelens en Damian Karsoredjo, werd geselecteerd voor het regioteam van Eurocup Delfzijl. De zeer talentvolle lichting, waar destijds o.a. oud NEC-trainers Erwin Heerlijn en Jan van der Zweep in de staf zaten, werd uiteindelijk de verrassende winnaar van het fantastische indoortoernooi voor jeugdteams. In de drie seizoenen die volgden speelde Ryan in de O15-1 en O17-1 van NEC, waar hij uiteindelijk het plezier in voetballen verloor en besloot te stoppen. Bij de inmiddels 19-jarige student verzorgende IG begon het voetballen de afgelopen tijd weer te kriebelen, waarop hij heeft besloten om komend seizoen de voetbalschoenen weer onder te binden.  

De technische commissie van NEC Delfzijl is blij dat deze vier spelers gemotiveerd zijn om komend seizoen terug te keren bij de club. ”We hopen dat alle spelers er in de voorbereiding in slagen om fit(ter) te worden en met hun kwaliteiten en/of ervaring van waarde kunnen zijn binnen de A-selectie.”

Back to top button