Vierde editie van NoorderBaanBattle van start om werkzoekenden een eerlijke kans op de arbeidsmarkt te geven

Groningen – De NoorderBaanBattle gaat voor de vierde keer van start om werkzoekenden in provincies Groningen en Drenthe te helpen in hun zoektocht naar werk. De afgelopen editie is meer dan de helft van de deelnemers begonnen aan een baan, werkervaringsplek, eigen bedrijf of een nieuwe studie. Gezien de nog altijd hoge werkloosheidcijfers in de regio kunnen werkzoekenden zich vanaf vandaag inschrijven voor de nieuwe editie die in februari 2017 van start gaat.

Werkzoekenden in alle soorten en maten

De vierde editie zal voornamelijk in het teken staan van teambuilding, aandacht voor persoonlijke kennis en groei, ontmoeten van potentiële werkgevers en uitbreiden van het netwerk. In zestien weken gaan de deelnemers, onder begeleiding van professionele coaches, van ‘worden wie je bent naar komen waar je past’. De NoorderBaanBattle is voor alle werkzoekenden tussen de 18 en 65 jaar, mét of zonder opleiding, uitkeringsgerechtigd, Wajong, ex-gedetineerd, zonder startkwalificatie, maar ook voor afgestudeerden (mbo, hbo of wo) die geen werk kunnen vinden in het gebied waar ze voor opgeleid zijn.

Strijd tegen werkloosheidcijfers

Uit cijfers van het CBS blijkt dat Groningen koploper is als het gaat om werkloosheidscijfers. Met een werkloosheidspercentage van 8,5 procent in 2015, ligt de provincie Groningen 1,6 procentpunt onder het landelijke gemiddelde. Waar het landelijke gemiddelde een half procentpunt is gedaald ten opzicht van 2014 blijft het percentage in Groningen (vrijwel) gelijk. De NoorderBaanBattle gaat de strijd aan met deze cijfers en werkt eraan om deelnemers weer te laten stralen en in hun kracht te zetten.

Inschrijven en meedoen

Via www.noorderbaanbattle.nl/inschrijven kunnen werkzoekenden woonachtig in de provincies Groningen en Drenthe zich aanmelden voor de vierde editie. Door simpelweg mee te doen en kennis te maken met gelijkgestemden, krijgen deelnemers weer nieuwe energie en meer zelfvertrouwen om zichzelf met succes te presenteren op de arbeidsmarkt.

Back to top button