Vier verdachten langer vast in onderzoek naar drugshandel, vuurwerk en witwassen in Noord-Nederland

Groningen – De rechtbank Noord-Nederland heeft besloten dat vier verdachten die betrokken zijn bij vermeende criminele activiteiten in Noord-Nederland, waaronder de handel in soft- en harddrugs, vuurwerk en witwassen, langer in voorlopige hechtenis blijven. Terwijl de vierde verdachte nog dertig dagen langer in detentie blijft.

Drie van hen worden nog eens negentig dagen vastgehouden. De verdachten in kwestie komen uit de gemeente Eemsdelta (25 jaar), de Stad (52 jaar) en de gemeente Achtkarspelen (30 jaar). Een 56-jarige man uit de gemeente Eemsdelta blijft in hetzelfde onderzoek nog eens dertig dagen vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank besloten.

Vanwege de lopende onderzoeken en in overeenstemming met wettelijke bepalingen, zijn beperkingen opgelegd aan de vier verdachten. Dit betekent dat het Openbaar Ministerie terughoudend moet zijn in het verstrekken van gedetailleerde informatie over de zaak.

Naast deze vier aangehouden verdachten zijn er nog andere personen betrokken bij deze zaak. Hoewel deze individuen eveneens als verdachten worden beschouwd, bevinden zij zich momenteel niet in voorlopige hechtenis. De arrestaties vonden plaats op diverse locaties in Noord-Nederland.

Het onderzoek naar deze zaak heeft geleid tot grootschalige invallen op 10 oktober 2023, waarbij meerdere locaties in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe werden doorzocht. Een van de belangrijkste focuspunten van het onderzoek is de vermeende productie van harddrugs, met inbegrip van activiteiten in drugslaboratoria. Tijdens de doorzoekingen werden grote hoeveelheden chemicaliën aangetroffen. Daarnaast werd professioneel vuurwerk aangetroffen op verschillende locaties, waaronder in Bovensmilde.

De doorzoekingen zijn het resultaat van meerdere onderzoeken naar ondermijnende criminaliteit die momenteel in Noord-Nederland worden uitgevoerd. De politie heeft diverse soorten drugs, waaronder cocaïne en hennep, aangetroffen tijdens de huiszoekingen. Bovendien werd ongeveer 2000 kilogram aan vuurwerk gevonden. Voertuigen en waardevolle goederen zijn in beslag genomen als onderdeel van het onderzoek.

Het onderzoek naar deze zaak is nog in volle gang, en zowel de politie als het Openbaar Ministerie sluiten verdere aanhoudingen niet uit.

Back to top button