fbpx
10 C
Delfzijl
dinsdag 26 mei 2020
Home Agenda tips Vier jonge mannen vertellen over hun voorgenomen wereldreis met twee Landrovers in...

Vier jonge mannen vertellen over hun voorgenomen wereldreis met twee Landrovers in Kunst- en Cultuurhuis ‘De Ent’

Hellum – Vier energieke jongelingen hebben een wild plan: Vanuit een boerderij in Groningen wordt een bijzondere wereldreis voorbereid. Op zondag 9 februari van 14.00 tot 17.00 uur tonen de Groninger avonturiers Patrick, Pim, Leon en Merijn hun plannen in Kunst- en Cultuurhuis ‘De Ent’ in Hellum.

De jongens doen waar anderen van dromen; een ontdekkingstocht van 35.000 kilometer met twee Landrovers door wel 25 landen. In een aantal korte presentaties leggen ze deze middag uit wat ze willen gaan doen, vertellen ze wat hen tot dit avontuur bewogen heeft en hoe ze het idee werkelijkheid zijn gaan maken. In de tussenliggende tijd kan het publiek kennis maken de ‘crew’ en hun robuuste vierwielers en zich buigen over de kaart met de voorgenomen route.

Goed voorbereid
Ze reizen met twee landrovers. ‘Het is ook prettig dat we met twee auto’s reizen, dat geeft een veilig gevoel. Net zoals dat we met z’n vieren zijn.’ De avonturiers zijn zich terdege bewust van mogelijk de keerzijde van zo’n reis: tegenslagen, lang wachten bij de grenzen, irritaties onderling, ontberingen door de hitte in sommige landen, mogelijke heimwee, gemis van vrienden en familie. We zijn goed op elkaar ingespeeld, dus we geloven ook dat we elkaar kunnen opvangen als het nodig is en we misschien de ander, op momenten, er doorheen moeten slepen’, zo beamen ze alle vier.

Hang naar avontuur
Naast de mogelijke zware kanten van zo’n lange reis overheerst de hang naar het rondreizen en het avontuur: andere mensen ontmoeten, andere culturen ervaren en genieten van de overweldigende natuur in veel landen.  Het is de bedoeling om zo veel als mogelijk in de natuur te zijn en daar te kamperen.

Merijn: ‘In sommige landen, bijvoorbeeld in Oezbekistan, is het verplicht, als buitenlander, te overnachten in hotels. Daar moet je je ook elke dag melden. Zo passen we ons aan, aan de heersende regels en normen van het land. Dat zal wel wennen zijn maar is ook een enorme nieuwe ervaring voor ons. We hebben ons goed voorbereid.’

De mannen zijn allen zo rond de 23 jaar. Ze benadrukken dat ze nu de kans hebben om een dergelijk plan uit te voeren. Leon: ‘We willen graag wat zien van de wereld, we zijn nog niet gesetteld en zitten nog niet vast in banen en hypotheken. We stappen een tijdje uit het normale leven. Verder hechten we alle vier niet zo aan materiele zaken.’ Pim: ‘ik zocht een nieuwe uitdaging’, nu heb ik de kans en durf dit bizarre avontuur wel aan.’ Leon krijgt verlof van het bedrijf waar hij werkt en kan na een half jaar weer terugkeren. Merijn is als ZZP’er eigen baas en pakt zijn klussen wel weer op na deze reis. Patrick is momenteel nog op rondreis in Australië  en heeft verder geen verplichtingen.

Einddoel Centraal Azië
De reis gaat door maar liefst 25 landen w.o. een aantal voormalige sovjetlanden als Georgië, Azerbeidzjan, Turkmenistan en Oezbekistan. De eindbestemming is Mongolië om vervolgens door Rusland de terugreis te aanvaarden. Mogelijk dat de reis ook door Iran gaat, mits het veilig genoeg is.

Meer informatie: https://rondjeaarde.nl

Advertenties