fbpx
22 C
Delfzijl
maandag 13 juli 2020
Home Algemeen Videogroep’76 vertelt tijdens de Maand van de Geschiedenis over eigen films in...

Videogroep’76 vertelt tijdens de Maand van de Geschiedenis over eigen films in de Bibliotheek van Delfzijl

Delfzijl – In het kader van de Maand van de Geschiedenis is Videogroep ’76 op dinsdag 23 en 30 oktober van 14.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek van Delfzijl om te vertellen over de films die in de loop der jaren door de club gemaakt zijn.

Dat biedt belangstellenden de mogelijkheid om films over en rondom Delfzijl te zien en om kennis te maken met de filmamateurs van Videogroep ’76.

Videogroep’76 is een club filmamateurs uit Delfzijl en omgeving. De club heeft momenteel ruim twintig leden. Bij de oprichting werd vooral gewerkt met super 8 films, later met grote videocamera’s. Inmiddels gebruikt bijna iedereen digitale videocamera’s die heel veel mogelijkheden bieden en meestal ook een goede geluidskwaliteit hebben.

Sinds de oprichting in 1976 zijn er heel wat films gemaakt, ook over Delfzijl en de naaste omgeving. Enkele voorbeelden: diverse Delfsailfilms, Delfzijl journaals over de jaren 1998 tot en met 2001; van Abel Tasman naar Bonaire; de bouw van de grote zeesleepboot Smit Singapore bij Niestern Sander; Delfzijl anno 1953; Plan Noord 1955-2005; Tichelwerk; Kwelderland; Zerken in de Farmsumerkerk; de oude kabelfabriek; een garnalenvisser.

De club komt eens per veertien dagen bij elkaar, waarbij zowel de theorie als de praktijk aan de orde komen. Hoe maak je een goede documentaire of een leuke speelfilm, hoe monteer je filmpjes en hoe kun je geluid aanpassen? Ook worden door leden gemaakte filmpjes vertoond en beoordeeld en groepsopdrachten uitgevoerd.

Nieuwe leden zijn welkom. Neem dan contact op met Jan Smid via: jentsmid@yahoo.co.uk of 0596 – 633322.

Advertenties