Delfzijl – Na jaren gesteggel is de historische loods op de Damsterkade in Delfzijl in twee dagen tijd met de grond gelijk gemaakt. De loods raakte de afgelopen jaren compleet in verval en was vaak het doelwit van vernielingen en brandstichting.

Ooit was de loods in Delfzijl de thuishaven voor schepen met chilisalpeter, in de volksmond ook wel bekend als het witte goud. De loods werd gebruikt om de balen chili op te slaan. Daarna werd het gebruikt voor opslag van diverse producten in de industrie.

In 2014 kreeg de loods nog en compleet nieuwe vloer om de loods te kunnen gebruiken bij het muziektheaterspektakel ‘De laatste vriend van Napoleon’. Daarna werd het geraamte van de loods gestript en zorgde eigenaar Arie Heuvelman ervoor dat het pand en de omringende kade werd opgeruimd. Aanwezige asbest werd verwijderd en niemand kon er nog ongezien huishouden.

Ondernemer Arie Heuvelman kocht het terrein om er aanvankelijk appartementen voor studenten van het Noorderpoort college bouwen, maar dat plan is gestrand. Vorig jaar wilde Heuvelman de locatie herontwikkelen tot een appartementencomplex, maar al zijn plannen vingen bot bij de gemeente.

Het is onbekend wat er nu gaat gebeuren met de locatie op de Damsterkade.

Advertenties