14 C
Delfzijl
18 mei 2021 18:33

Vernieuwd kabouterpad Lauwersmeergebied

Lauwersoog – In het Lauwersmeergebied ligt een kabouterpad dat voorheen geschikt was voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Door inzet van enthousiaste vrijwilligers is vanaf aankomend weekend het kabouterpad ook voor de iets oudere kinderen leuk om te lopen. Het kabouterpad is vernieuwd: dezelfde route, nu met extra beleving.

Rustig aan doen?… Tel tot 10!
Met de nieuwe extra’s op het kabouterpad test je jouw vogelkennis en leer je door kabouters een beetje meer over de sterrenhemel. Tel tot 10 van paddenstoel tot paddenstoel. Ook aan (groot-) ouders / verzorgers is gedacht: je kan op meerdere plekken rustig zitten wanneer kinderen in de belevingswereld van de kabouter aan het spelen zijn.

Zie bij de parkeerplaats de eerste kabouter staan? Hij wijst je de weg naar het vernieuwde pad.

Kabouterpad lopen in corona-tijd
Het kabouterpad is in deze bijzondere tijd goed te lopen. Het is wel belangrijk dat iedereen voldoende afstand houdt tot andere bezoekers en soms kan dat betekenen dat je even op anderen moet wachten. Wees vriendelijk en geduldig; dat zijn kabouters immers van nature ook!

Tijdens openingstijden van Activiteitencentrum Lauwersnest (zie hiervoor de website van NP Lauwersmeer via www.np-lauwersmeer.nl) is er uitgifte van het corona-proof kabouterpad met de extra opdrachten van het vernieuwde kabouterpad. Kom en beleef het zelf!

Praktisch
Vanaf 17 oktober is het vernieuwde kabouterpad bij Staatsbosbeheer in het Lauwersmeergebied te lopen.

  • Voor kinderen van 3 t/m 8 jaar
  • Niet nodig om te  reserveren
  • Vertrek vanuit parkeerplaats bij Activiteitencentrum Lauwersnest
  • Kinderen lopen (met (groot)ouder/begeleider) een route van ongeveer 1500 meter
  • Kinderen volgen aan de hand van kabouterpalen zelf de route
  • Kinderen krijgen bij de start vanuit Activiteitencentrum Lauwersnest (in corona-tijd) een puntmuts en een pin (mag je houden)
  • Begeleider krijgt op papier het verhaal en opdrachten
  • Tijdens de route worden de opdrachten gedaan
  • Kosten kabouterpad in corona-tijd € 3,50 (anders € 5,-)
  • Alleen uitgifte tijdens openingstijden, zie hiervoor www.np-lauwersmeer.nl

De natuur in
Het Activiteitencentrum is een ideaal startpunt om Nationaal Park Lauwersmeer te gaan verkennen. Vanaf hier wandel je zo de natuur in met diverse bewegwijzerde wandelroutes. Naast het centrum ligt het huttenbouwbos, waar kinderen lekker kunnen spelen.

In het Lauwersmeergebied zijn nog meer gemarkeerde wandelroutes. Wil je extra informatie tijdens je wandeltocht? Download dan de beschreven routes via www.np-lauwersmeer.nl ga naar ‘doen & zien’ en klik op het kopje ‘wandelen’.

Volg ons op

11,168FansLike
1,424VolgersVolg
5,278VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
WonenWonen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen

Populaire berichten