fbpx
19.3 C
Delfzijl
zondag 12 juli 2020
Home Politiek Verkiezingsposters VVD het Hogeland beklad en vernield

Verkiezingsposters VVD het Hogeland beklad en vernield

Uithuizen – De VVD het Hogeland heeft geschokt gereageerd op de bekladding van de verkiezingsposters en het kapot snijden van de spandoeken in en rond Uithuizen. Sommige posters zijn met echt foute tekens besmeurd. Lijsttrekker Stefan van Keijzerswaard: “Ik ben helemaal ontdaan. Ik had niet verwacht dat dit zo’n impact zou hebben. Maar we hebben vooralsnog alle campagne-activiteiten in dit gebied opgeschort.”

Niet bang uitgevallen
Juist dit weekend wilde de VVD flink uitpakken. De nieuwe fractie maakte zich op voor een stevige inzet tijdens de laatste campagneweken. Stefan van Keijzerswaard: “Maar ik ben vreselijk voorzichtig geworden. Ik ben heus niet bang uitgevallen. Maar dit hakt er wel enorm in. Ik durf mijn teamleden eigenlijk niet op pad te sturen. En ik heb eerst goed met mijn partner overlegd of we hiermee wel door moeten gaan. Hier is persoonlijke veiligheid in het geding.”

Vandalisme
Juist dit weekend wilde de VVD het Hogeland met een item komen over vandalisme. De VVD heeft daarin een ferm standpunt. De VVD wil dat overlastplegers en vandalen niet langer wegkomen met wangedrag. Dat plegers worden opgespoord, aangepakt en verantwoordelijk worden gesteld – ook financieel – voor de gevolgen. En video-item over dit onderwerp is schielijk ingetrokken.

Aangifte doen
Stefan van Keijzerswaard: “Vanuit de Gemeente hebben we alle medewerking toegezegd gekregen. Het wordt tot op de bodem uitgezocht. Daarnaast gaan we – uiteraard – aanstaande maandag aangifte doen bij de politie. Je hoeft het heus niet allemaal met elkaar eens te zijn. Maar ga dan met elkaar de discussie aan. Dat is de essentie van politiek. En juist die essentie wordt hier aangetast.”

Update:
burgemeester Marijke van Beek, spreekt haar afkeuring uit. Ze noemt de vernielingen schandalig: “Dit past niet in een democratie. Dit kan echt niet, het is een schande”. Of er ook vernielingen zijn op andere plaatsen binnen de toekomstige gemeente Het Hogeland is nog niet bekend.

Advertenties