2.6 C
Delfzijl
8 mei 2021 06:45

Verkiezingen Eemsdelta: Anno Wietze Hiemstra aangesteld als informateur

Delfzijl – Anno Wietze Hiemstra is door Lokaal Belang Eemsdelta aangesteld als informateur. De partij werd de grootste bij de gemeenteraadsverkiezingen. Hiemstra is voor de lokale politici geen onbekende, hij was van 2017 tot 2019 waarnemend burgemeester in Appingedam. Nu is hij burgemeester van de gemeente Aa en Hunze. Doorgaans neemt de partij die bij de verkiezingen de grootste is geworden, het initiatief voor de coalitieonderhandelingen.

De formateur gaat, in samenwerking met de beoogde coalitiepartijen, een coalitieakkoord opstellen, een portefeuilleverdeling maken en kandidaat-wethouders zoeken. De voorstellen van de formateur worden voorgelegd aan de burgemeester, die er zijn mening over kan geven, waarna ze ter goedkeuring naar de gemeenteraad gaan. De gemeenteraad stelt het coalitieakkoord vast en benoemt de nieuwe wethouders.

Verwacht wordt dat er eind dit jaar een coalitie zal zijn. Op 4 januari 2021 wordt de nieuwe raad van gemeente Eemsdelta tijdens de eerste raadsvergadering geïnstalleerd.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
TuinTuin
DierDier
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten