Verhuizing Cultuurcentrum IVAK enige maanden uitgesteld

Delfzijl – De verhuizing van IVAK in Delfzijl is enige maanden uitgesteld. Oorspronkelijk was het plan om eind december te verhuizen uit het pand aan het Abel Tasmanplein in Delfzijl. Voor de verhuizing van IVAK wordt nu uitgegaan van een datum in de eerste helft van 2016. IVAK verhuist dan naar onder andere het voormalig schoolgebouw De Rengersborg in Farmsum en De Synagoge te Delfzijl. Wanneer de verhuisdatum bekend is, wordt ook bekend welke lessen en cursussen (muziek, theater, dans en beeldend) voortaan op welke locatie te volgen zijn.

Vergunningenprocedure
Reden voor het uitstellen van de verhuizing is, dat de procedure om omgevingsvergunning meer tijd in beslag neemt. Het besluit tot verkoop van het IVAK-gebouw is in mei door de gemeente genomen. De verkoop van het pand past in het beleid om het aantal panden in het bezit van de gemeente te verminderen.

IVAK blijft eerst doorgaan in het pand aan het Abel Tasmanplein in Delfzijl
IVAK houdt een breed lesaanbod op het gebied van muziek, dans, toneel en beeldende kunst en vernieuwt het aanbod steeds. Voorlopig blijven deze activiteiten dus plaatsvinden in de voormalige Zeevaartschool aan het Abel Tasmanplein. Voor informatie en aanmeldingen kunnen belangstellenden daar dus ook in het nieuwe jaar terecht, maar ook op www.ivak.net en via telefoonnummer 0596-614244.

Back to top button