maandag, oktober 18, 2021
11.3 C
Delfzijl

Vereniging Eigen Huis opent meldpunt oneerlijke biedingspraktijken

Nederland – Vereniging Eigen Huis wil oneerlijke biedingspraktijken op de woningmarkt aan de kaak stellen. Op eigenhuis.nl/meldpunt kunnen kopers en verkopers die zich benadeeld voelen bij de koop of verkoop van een woning vertrouwelijk hun ervaringen kwijt.

Onderlinge afspraken
Het grootste deel van de woningen wordt boven de vraagprijs en via een inschrijving verkocht. Het lijkt erop dat kopers soms bewust buitenspel worden gezet als zij zonder aankoopmakelaar een bod doen of als zij vragen om een voorbehoud van financiering of een bouwkundige keuring. Ook zouden sommige makelaars onderling afspraken maken over de verkoop van woningen en uitsluitend biedingen doorgeven van klanten van bevriende makelaars. De vereniging krijgt hierover verontrustende signalen uit het hele land.

Meldpunt slechte ervaringen
Vereniging Eigen Huis wil weten hoe groot dit probleem is en opent een meldpunt voor kopers en verkopers die zich benadeeld voelen. Iedereen die zijn eigen ervaringen over oneerlijke praktijken bij de koop of verkoop van een woning wil melden kan dat vertrouwelijk doen op www.eigenhuis.nl/meldpunt

Biedingsstrijd
Zelden verliep de zoektocht naar een koopwoning voor velen zo moeizaam. Door de grote schaarste aan woningen en de lage hypotheekrente zijn koophuizen de laatste jaren zeer gewild. Het kleine aantal te koop staande woningen en de felle concurrentie tussen potentiële kopers en leidt tot hoge prijzen. Zelfs voor kopers met een dikke portemonnee die ver boven de vraagprijs bieden is er geen garantie op succes.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,302VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
spot_img
TuinTuin
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
AutoAuto