fbpx
1.2 C
Delfzijl
5 december 2020 23:00

Wie verdient de culturele prijs van de gemeente Eemsmond?

Uithuizen – Elk jaar reikt wethouder van Cultuur, Harrie Sienot, de culturele prijs uit aan personen, verenigingen, stichtingen die een bijzondere prestatie op cultureel gebied hebben geleverd. De culturele prijs bestaat uit een geldbedrag én een kunstwerk. Inwoners van Eemsmond mogen een nominatie inzenden.

Inwoners van Eemsmond: wilt u uw kandidaat nomineren? Dat mag een persoon, maar ook een vereniging of een stichting zijn die zich bezighoudt met muziek, kunst, toneel, dans of bijvoorbeeld literatuur. Graag ontvangen we van u bericht, plus een motivatie waarom u vindt dat uw kandidaat in aanmerking komt voor de culturele prijs. Stuur uw nominatie voor 18 februari 2017 naar: rietvankesteren@home.nl.

Uitreiking voorjaar 2017

De Commissie Culturele Prijs Eemsmond kiest uit alle inzendingen drie genomineerden die worden uitgenodigd voor de uitreiking van de culturele prijs. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens een feestelijke avond in het voorjaar van 2017. Voor de winnaar is er een geldbedrag van € 500.- plus een kunstwerk, ontworpen door Kees Romkema. De overige twee genomineerden ontvangen ieder € 250.-.

Over de culturele prijs

Bij het toekennen van de prijs wordt vooral gekeken hoe inspirerend het werk van uw genomineerde is en wat de culturele, economische en maatschappelijke betekenis ervan is voor de samenleving. Iedere vier jaar verandert het kunstwerk, behorende bij de culturele prijs. De culturele prijs voor de periode 2014 – 2017 is ontworpen door Kees Romkema.

Eerdere nominaties

De culturele prijs van 2015 is tijdens het netwerkfestival in Kantens overhandigd aan auteur Erik de Graaf uit Warffum.

Volg ons op

10,605FansLike
1,424VolgersVolg
5,230VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten