Verbod op brandplaatsen en vreugdevuren jaarwisseling in de gemeente Appingedam

Appingedam – De gemeente Appingedam heeft een verbod ingesteld voor brandplaatsen en vreugdevuren tijdens jaarwisseling. Oud en Nieuw is een feestelijk gebeuren, maar helaas ook een moment van veel overlast en ongelukken. Het is belangrijk dat we rekening houden met elkaar en dat alle inwoners van de gemeente kunnen genieten van de jaarwisseling. Veiligheid, gezelligheid en respect staan hierbij voorop.

Gevaarlijke situaties en onnodige schade wil de gemeente voorkomen. Dit geldt bijvoorbeeld voor brandplaatsen en vreugdevuren. Tijdens de jaarwisseling worden geen brandplaatsen aangewezen en zijn vreugdevuren overal in Appingedam verboden. De gemeente roept haar inwoners op zich aan dit verbod te houden en Oud en Nieuw op een veilige en verantwoorde manier te vieren.

Vorig jaar hebben politie, brandweer en gemeente rond de jaarwisseling de handen vol gehad aan het bestrijden van brandjes in de openbare ruimte en het opruimen van de troep. De politie en de gemeente zullen daarom extra controleren en bij overtreding zal worden ingegrepen. De kosten van geleden schade worden door de gemeente verhaald op de veroorzaker.

Back to top button