woensdag 20 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Veilig online shoppen: zo doe je dat!

Nederland – Voor de meeste mensen is online shoppen echt ideaal. Je kunt vaak heel snel je bestelling plaatsen en sommige aanbieders bezorgen je aankopen de volgende dag al bij je thuis. Helaas is niet elke webshop veilig. Check daarom voor je bestelt altijd goed of de webwinkel waar je mee te maken hebt wel betrouwbaar is. De volgende tips helpen je om zo veilig mogelijk online te shoppen.

Voldoet de webshop aan de richtlijnen?
Veiligheid staat altijd op nummer één. Dat geldt zowel voor consumenten als voor ondernemers. Wie zelf een webshop heeft, moet voldoen aan een flink aantal wettelijke regels. Pas als je controleerbaar voldoet aan deze richtlijnen, word je gezien als een betrouwbare webshop. Nadat je bent gecontroleerd door een onafhankelijke partij is er dan op je site een keurmerk zichtbaar dat de betrouwbaarheid aangeeft.

Betaal veilig met een creditcard
Als je spullen koopt met een creditcard, zijn je aankopen vaak standaard verzekerd tegen kwijtraken en schade. Daarom is het superhandig en verstandig om een creditcard te hebben als je graag veilig online spullen wilt kopen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een pakketbezorger iets te wild omgaat met je bestelling en schade veroorzaakt. Als je betaald hebt met een creditcard weet je dan waarschijnlijk   de schade vergoed krijgt. Eigenlijk heb je met een creditcard dus een extra beveiliging voor al je online aankopen.

Zo check je of een webshop veilig is:

  • De makkelijkste om te checken: is er een beveiligde internetverbinding? Met een zogenaamd SSL-certificaat zorgt een webshop ervoor dat er een (groen) slotje zichtbaar is in de adresbalk van je browser. Alle gegevens die je dan verstuurt, worden via de webshop versleuteld verzonden. Een hacker kan deze data daardoor niet zomaar misbruiken. Slotje nergens te bekennen? Dan moet je bij deze webshop zeer zeker geen aankopen doen!
  • Zie je een duidelijk contactadres en Kamer van Koophandel-inschrijving? Of is er alleen een contactformulier zonder gegevens te vinden? Dat kan al een indicatie zijn of de webshop betrouwbaar is of niet.
  • Lees een aantal reviews van de webshop, het liefst van een bron die onafhankelijk is, zoals Trustpilot of Klantenvertellen. Kijk overigens nog wel door slechte reviews heen, want als je als klant boos bent, geef je al snel één ster aan een bedrijf. Lees de review goed door en check waarom iemand ontevreden is. Bepaal vervolgens of dit een argument is dat jouw beslissing beïnvloedt.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,304VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
AutoAuto
KlussenKlussen
WonenWonen
DierDier
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle