fbpx
11.9 C
Delfzijl
zaterdag 19 september 2020
Home Sport Veel medailles voor Neptunusroeiers in Leer

Veel medailles voor Neptunusroeiers in Leer

Leer – Maar liefst negen keer werd er door een Neptunusroeiers gewonnen afgelopen weekend. De jaarlijkse roeiwedstrijden in het Duitse Leer stonden op het programma. Zo vlak na de vakantie was het even afwachten hoe de prestaties zouden zijn, maar al snel bleek dat de vorm er nog wel was.

Op zaterdag was er een medaille op de slalom voor de elfjarige Anna Griep. Ook zus Eva Griep wist haar race in het meisjes 15/16 veld  over 1000 meter ruimschoots te winnen. Ook de overige junioren wisten in de eenpersoonsboot hun wedstrijd te winnen. Jan Huib Veninga in de zwaarste jongens 17/18 klasse en Maarten Veninga en Fons Folkers in het jongens 15/16 veld.  Er werd door Maarten en Fons ook nog gevaren in de tweepersoonsboot. Niet samen maar allebei met een roeier uit Groningen. Voor Maarten leverde dat opnieuw een medaille op, Fons moest genoegen nemen met een derde plaats. De dertienjarige Assunta Dearca en Ronan Vial waren net niet snel genoeg op de slalom om een medaille mee te mogen nemen.

De zondag begon al vroeg met om 08:00 uur de wedstrijd over 300 meter voor de kleintjes. Ronan Vial kwam goed mee in het veld maar had helaas wat problemen onderweg waardoor hij een derde plaats moet weggeven. Assunta Dearca had het in haar heat niet getroffen met de tegenstanders die een hoofd groter waren. Zij moest helaas het hoofd buigen voor deze grote meden. Bij de junioren ging het iets minder op de zondag. Maarten en Fons wisten hun wedstrijd allebei te winnen maar Eva en Jan Huib kwamen iets te kort.

Al met al weer een geslaagde start van een nieuw roeiseizoen.