Veel belangstelling voor open dag Paardenmelkerij Wirdum

Wirdum – Afgelopen zaterdag organiseerde Paardenmelkerij de Lage Wierde uit het Groningse Wirdum haar jaarlijkse open dag. Familie De Winter kan terugkijken op een zeer geslaagde dag. Ruim 3500 bezoekers hebben de open dag een bezoek gebracht. Bezoekers kregen de gelegenheid om een kijkje achter de schermen te nemen. Deuren stonden open die normaal gesloten blijven voor publiek.

Op het terrein van De Lage Wierde werden diverse demonstraties gegeven. Zo werd er elk uur een paard gemolken. Ondanks dat de merries de drukte niet gewend zijn werd er toch redelijk melk afgegeven en kregen bezoekers een goed beeld hoe het melken van een paard in zijn werk gaat. In de stal werden de merries en hun veulens door de vele bezoekers geaaid en vertroeteld. Op het veld naast de stal was een markt met 30 marktkramen. Op het terras kon er genoten worden van muziek van De Stroatklinkers. Voor de kinderen was er een groot springkussen en werden kinderen geschminkt of kregen een glitter tattoo.

Ook konden kinderen een rondje met paard en wagen door Wirdum. Vele kinderen stonden enthousiast te wachten op hun beurt. Omdat paardenmelk nog steeds voor velen een relatief onbekend product is organiseert Paardenmelkerij de Lage Wierde jaarlijks een open dag. “De open dag is een groot succes. Het is een evenement dat jaarlijks duizenden mensen trekt.” vertelt Cor de Winter. “De ene bezoeker is zeer geïnteresseerd in ons product, stelt veel vragen en wil precies weten waar paardenmelk voor gebruikt kan worden en of het voor hem of haar geschikt is. En de ander komt vooral om de paarden te bekijken of de markt te bezoeken.

Meer informatie over paardenmelkproducten en een foto impressie van de open dag is te vinden op: www.dekrachtvan.nl en de Facebookpagina van Paardenmelkerij de Lage Wierde.

Back to top button