fbpx
maandag 29 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Veel animo voor Winterfair in grote schuur bij De Boerderij in Oosterwijtwerd

Oosterwijtwerd – De grote schuur van restaurant De Boerderij in Oosterwijtwerd wordt voor  zaterdag 27 en 28 november opnieuw omgetoverd tot een sfeervolle Winterfair.

Bezoekers kunnen er  beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur terecht. Voor een kleine bijdrage in de kosten wordt voor gasten boven de 18 jaar een entree van twee euro gevraagd terwijl iedereen beneden de 18 gratis naar binnen mag. 

De Winterfair is voor bezoekers van alle leeftijden een fijn evenement.  met sjoelen om prijsjes, schilderen met zand, verven van houten objecten en naast roetveeg Pieten komt ook de Kerstman met zijn arrenslee die graag met bezoekers op de foto gaat. De Winterfair omvat zeker vijftig kramen. Volgens de organisatie is de belangstelling van de standhouders onverminderd groot. Onder de standhouders bevindt zich een imker met honing uit de buurt, schapenwol en wat daar allemaal van gemaakt kan worden, kerstdecoraties, een kaarsenmaker die van oude kaarsen nieuwe maakt, vogeltaarten, brocante, koffiehuis de Smederij, make-up, droogbloemen, kleding en sieraden. 

Ter plekke kan men bekers laten bedrukken en het Theevrouwtje komt met allerlei soorten thee. Er is houten speelgoed te koop en Arkema komt met mooie kerstverlichting.  Kortom: een bonte verzameling van leuke, gezellige, interessante en lekkere dingen.

In het restaurant kan men uiteraard terecht voor een hapje en een drankje. Hier treedt ook het duo El Jackson op. Lottie en Erik zijn, zeker in deze contreien, ongekend populair.

Voor het eerst moet de organisatie het stellen zonder de steun van de vorig jaar overleden Carien Albronda. ,,Ze stond me met raad en daad bij”, vertelt Melissa van Marum. ,,Deze zesde fair willen we dan ook graag aan haar opdragen”. Dit jaar zou het eigenlijk de zevende fair moeten zijn maar door bekende omstandigheden ging het vorig jaar niet door. 

De Boerderij kan de fair nu wel door laten door laten gaan door zich aan de maatregelen te houden en werkt dus met controle van QR-codes en negatieve testbewijzen. 

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer