Vattenfall verkoopt Magnum gascentrale in de Eemshaven aan RWE

Eemshaven – Vattenfall en RWE zijn overeengekomen dat RWE per 30 september 2022 de gascentrale Magnum in de overneemt van Vattenfall. De opbrengst van de verkoop van 500 miljoen euro geeft Vattenfall meer middelen om te investeren in de energietransitie. Bijvoorbeeld in fossielvrije energieprojecten zoals offshore wind en stadsverwarming en -koeling.

Alexander van Ofwegen, CFO Vattenfall in Nederland: “In RWE hebben we een deskundige en ervaren inkoper op energiegebied gevonden met een duidelijke rol voor de Magnum-fabriek in de toekomst. Dit geeft medewerkers zekerheid en de mogelijkheid om zichzelf en de energiecentrale verder te ontwikkelen. Magnum is een winstgevende en state-of-the-art gasgestookte centrale met een belangrijke rol in de leveringszekerheid in Nederland.”

Bij de overname hoort ook een zonnepark met een vermogen van 5,6 MW. Het zonnepark met zo’n 18.000 zonnepanelen ligt op het terrein van de Magnum gascentrale.

Volgens de overeenkomst met RWE worden alle Magnum-medewerkers overgedragen aan de nieuwe eigenaar en worden de voorbereidingen getroffen voor een vlotte overgang van medewerkers en operationele zaken naar de nieuwe eigenaar in de komende maanden. De ondernemingsraad van Vattenfall moet de overname nog wel officieel goedkeuren.

Back to top button