fbpx
8.3 C
Delfzijl
vrijdag 18 september 2020
Home Algemeen Vandaag laatste schooldag kinderen Ichthus en Noordwier in oude schoolgebouwen

Vandaag laatste schooldag kinderen Ichthus en Noordwier in oude schoolgebouwen

Baflo – De Marciaborg wordt in de zomervakantie opgeleverd. De werkzaamheden van aannemer Hesco aan het gebouw zijn dan afgerond. De bouw is voorspoedig en volgens planning verlopen. De kinderen van basisscholen cdbs Ichthus en obs Noordewier en peuterspeelzaal Ploentje van Kids2b betrekken de Marciaborg vanaf het nieuwe schooljaar 2018/2019. In verband met de verhuizing zijn de basisscholen al vanaf 19 juli gesloten en begint het nieuwe schooljaar voor deze kinderen op 5 september.

In de eerste week van augustus wordt het gebouw officieel opgeleverd door Hesco Bouw en overgedragen aan de gemeente Winsum. De bouw heeft ruim 9 maanden in beslag genomen. Wethouder Harmannus Blok is blij dat de gemeente Winsum de Marciaborg heeft kunnen realiseren: ‘Ik ben verheugd dat de Marciaborg nu gereed is en de kinderen hier na de zomervakantie kunnen starten. Ieder kind verdient een stimulerende leeromgeving, een plek waar het tot zijn recht komt en zich optimaal kan ontwikkelen. Of het nu gaat om de kinderopvang of het basisonderwijs. Dit is absoluut zo’n plek geworden en dat is goed nieuws voor de kinderen die in dit gebouw een plek hebben en daarmee ook voor Baflo en Rasquert. Als straks ook het speelplein en het Marciapark gereed zijn, is dit een enorme aanwinst en
kwaliteitsimpuls voor het hele dorp.’

Oude gebouwen
De kinderen van obs Noordewier gaan als afsluiting van het schooljaar het gebouw beschilderen. In de zomervakantie wordt het oude schoolgebouw van obs Noordewier dan gesloopt. Er wordt nog onderzocht wat er met de oude gebouwen van cdbs Ichthus en Kids2B peuterspeelzaal Ploentje gaat gebeuren.

Het nieuwe schoolplein is op 5 september nog niet klaar. Dit najaar wordt begonnen met het inrichten/afmaken van het schoolplein. Daarna volgt het Marciapark.