4.9 C
Delfzijl
7 maart 2021 18:32

Vanavond en vannacht grote kans op gladheid oosten en noorden

Nederland – In het oosten en noordoosten van het land is vanavond en vannacht kans op tijdelijke gladheid door natte sneeuw. Later in de nacht volgen vanuit het noorden opklaringen en is grote kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. Komende tijd blijven de gladheidskansen groot.

Vanavond trekken buien over het land. De meeste buien zijn voor de noordelijke helft en in de kustregio‚Äôs kunnen de buien fel zijn met lokaal hagel en onweer. Landinwaarts neemt de kans op (natte) sneeuw toe. Er waait een krachtige wind van zee, waardoor de temperatuur op de meeste plaatsen ruim boven nul blijft. 

Bij een stevige bui kan vooral in Overijssel, Drenthe, Groningen en het oosten van Friesland het kwik dalen tot het vriespunt en tijdelijk een sneeuwdek van 1-2 cm ontstaan. Als de bui voorbij is stijgt de temperatuur weer een beetje en dooit de sneeuw langzaam weg.

Gladheid door bevriezing natte weggedeelten
In de loop van de nacht volgen vanuit het noorden opklaringen en zakt de temperatuur naar het vriespunt of lokaal net eronder. Hierdoor is in de late nacht en dinsdagochtend kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

De kans hierop is vooral groot in de noordelijke helft van het land, met uitzondering van een smalle kuststrook. Door een nog altijd matige tot vrij krachtige noordwestenwind blijft de temperatuur op de Wadden en vlak aan zee in Noord-Holland en Friesland ruim boven het vriespunt.

Voorlopig dagelijks gladheidskansen
Tot en met komend weekend is vrijwel elke dag kans op gladheid. Zowel door sneeuw als door bevriezing van natte wegen in de nacht.

Volg ons op

10,967FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten