18.4 C
Delfzijl
19 juni 2021 02:52

Vanaf zondag zeer onstuimig met kans op storm

spot_img

Nederland – Er is een weersomslag op komst. Vanaf zondag wordt het ronduit onstuimig met zondag mogelijk zuidwesterstorm. Volgende week blijft het een aantal dagen zeer wisselvallig met elke dag regen en vaak veel wind. Het kan zomaar nog een keer tot storm komen. Dinsdag trekt tijdelijk koudere lucht over het land en is kans op winterse neerslag. Vandaag, morgen en vrijdag is het rustig en droog weer met regelmatig zon.

Echt winterweer zit er voorlopig niet in, maar saai is het komende tijd zeer zeker niet. Na enkele rustige dagen met zon en vooral donderdag ook veel bewolking verandert het weer tijdens het weekend.

Windsnelheiden tot 400 km/uur op 10 kilometer hoogte
De straalstroom, een sterke wind op circa 10 km hoogte, ligt zondag en begin volgende week van west naar oost boven de Atlantische Oceaan. Hij is enorm sterk met regionaal windsnelheden tot 400 km/uur. 

Deze straalstroom brengt de ene depressie na de andere naar onze omgeving. Ook maakt een sterke straalstroom de weerverwachting wat lastig. Een kleine verstoring kan in korte tijd, minder dan 24 uur, onder invloed van een krachtige straalstroom uitgroeien tot een venijnige stormdepressie. Waar zo’n stormdepressie dan precies toeslaat is lastig te verwachten, maar Nederland behoort zeker tot de mogelijkheden.

Weersomslag start zondag al mogelijk met storm
Zaterdag start nog droog, maar de bewolking neemt gauw toe en later volgt regen. Zondag wordt een natte dag met veel wind. Mogelijk komt het aan zee zelfs tot zuidwesterstorm. Ook is kans op zeer zware windstoten van ruim 100 km/uur. Met 10-13 graden is het wel zacht voor de tijd van het jaar.

Volgende week blijft het nog een aantal dagen zeer onstuimig met dagelijks regen en kans op zware windstoten. Mogelijk komt het (nog) een keer tot storm, vooral op woensdag en donderdag is deze kans duidelijk aanwezig. 

Winters weer op dinsdag?
In het algemeen is het vanaf zaterdag flink zacht voor februari met temperaturen veelal rond 10 graden. Dinsdag komen we waarschijnlijk even in koudere lucht terecht. Tijdens buien is dan kans op hagel of natte sneeuw. Echt winters is het niet, want tijdens droge momenten loopt de temperatuur op naar 6-8 graden.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
AutoAuto
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
KlussenKlussen

Populaire berichten