Vallende sterren komende nacht goed zichtbaar

Nederland – Komende nachten zijn er door een combinatie van verschillende meteorenzwermen en sporadische meteoren behoorlijk wat vallende sterren te zien zijn.

Goed nieuws voor sterrenliefhebbers, het weerbeeld is vanavond en vannacht vrij gunstig om vallende sterren te kunnen zien. Naast enkele wolkenvelden komen er namelijk brede opklaringen voor. Dit zorgt ervoor dat op het hoogtepunt maar liefst 15 tot 24 vallende sterren te zien zijn.

Het beste moment om te kijken is om 2:30 uur. Voor die tijd kan de maan flink storen, want deze is 80% verlicht. Zwakkere meteoren zijn dan ook niet zichtbaar. Om 2:20 uur gaat de maan onder en vanaf dan is het zeer geschikt om te kijken. Wel is het voor kijkers fris met temperaturen vannacht van 3 tot 8 graden.

Ook komende dagen veel sterren, maar slecht te zien
De komende dagen blijven we te maken houden met veel vallende sterren uit verschillende zwermen, waaronder de Tauriden. Onder optimale omstandigheden zijn de komende nachten 14 tot 22 vallende sterren per uur te zien. De nacht naar zondag verloopt bewolkt, maar in de nacht naar maandag klaart het op en zijn weer vallende sterren te zien.

Bron
Weeronline
Back to top button