8 C
Delfzijl
14 april 2021 17:07

Vakantielezen: een zomer vol leesplezier

StudieboekenStudieboeken
ComputerComputer
AutoAuto
Vaker kopenVaker kopen
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Groningen – Tijdens de zomervakantie niet alleen in het zwembad, maar ook in een boek duiken: met het programma Vakantielezen van Stichting Lezen wil Biblionet Groningen  basisschoolleerlingen stimuleren om ook in de zomervakantie te blijven lezen, zodat hun leesniveau op peil blijft.

Vakantielezen
Zwemmen, ijsjes eten, lekker lang buiten spelen: in de zomervakantie zijn er altijd een heleboel leuke dingen te doen. Lezen hoort daar voor sommige kinderen niet bij. Maar door zes weken lang niet of nauwelijks te lezen, kan het leesniveau van voor de vakantie soms wel met één of twee niveaus achteruitgaan. “Vakantielezen is dus van groot belang en zorgt ervoor dat basisschoolleerlingen na de zomer zonder achterstand aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen,” stelt Gonny Apol van Biblionet Groningen.

Vakantielezen op school
In de provincie Groningen start Vakantielezen bovendien met een leesprogramma in de klas verzorgd door Biblionet Groningen. Leerlingen uit groep 3 en 4 lezen in de klas een stapel zonnige boeken en houden op een Vakantielezenlandkaart bij in welke landen ze zijn geweest. Van Lachland tot de Sprookjeseilanden: het doel is om de hele wereld rond te lezen. Daarnaast krijgen alle leerlingen een Vakantieleestasje mee naar huis met een folder voor ouders, een samenleesboek, een moppenboek, een vakantieboek vol leuke spelletjes en een lijstje waarop ze kunnen aangeven welke boeken ze allemaal hebben gelezen.

Nu ook Vakantielezen thuis
Met de Vakantielezen Thuiseditie van Biblionet Groningen gaan kinderen samen met hun ouders, broertjes en zusjes op schattenjacht. De hele zomervakantie lang verschijnen er in de app in zes verschillende landen zes verschillende opdrachten die te maken hebben met taal, lezen en de zomer. Door elke week twee van die zes opdrachten uit te voeren, kan een gezin een schat vinden. Zes schatten gevonden? Dan verdient het gezin een zelfbedachte prijs. Een opblaaszwembad kopen, een dagje naar het strand, kamperen in de tuin: alles is mogelijk!

Volg ons op

11,065FansLike
1,424VolgersVolg
5,280VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
TuinTuin
DierDier
KlussenKlussen

Populaire berichten